Het Nationale Toneel.

Ondertussen in Casablanca is een liefdevolle en humoristische ode aan het ambacht van toneelspelen met o.a. Anniek Pheifer, Khadija el Kharraz Alami, Hans Dagelet en Kirsten Mulder in een regie van Jeroen de Man.

Ondertussen in Casablanca.

'De wereld brandt en wij spelen toneel'

Een wereldberoemd acteursechtpaar wordt geïnterviewd over hun vak. Niet alleen zijn ze in het dagelijks leven getrouwd, ze speelden ook jarenlang talloze echtparen in toneelstukken. Tijdens het interview wisselen ze inkijkjes in acteertechniek af met smakelijke anekdotes uit hun rijke acteercarrière. Hoeveel van jezelf neem je mee in de rollen die je speelt? Waar komen de tranen in een emotionele scène vandaan?

Terwijl het interview voortduurt, rammelt de harde werkelijkheid steeds nadrukkelijker aan de poorten. Wat is werkelijk belangrijk in deze wereld? Alles en niets. Welkom in de paradoxale wereld van het geëngageerde theater.

Regisseur Jeroen De Man baseert zich op bestaande interviews uit de late jaren vijftig en hedendaagse gesprekken met acteurs. Een voorstelling die de gedachten over maatschappelijk engagement stevig op de proef stelt.

Voorpubliciteit © Barrie Hullegie
Voorpubliciteit © Barrie Hullegie

Geen voorstelling op dit moment.

Klik om de hele speellijst te zien.

Pers.

Nog geen artikelen.

Jeroen De Man (1980) is als acteur bekend van o.a. zijn werk bij De Warme Winkel. Hij maakte in 2015 La Isla Bonita. Deze voorstelling won de ITS Festival Het Debuut award en werd alom geprezen door de pers. Van 2017 t/m 2020 volgt Jeroen De Man een vierjarig traject voor regietalent bij het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool.

Het Nationale Toneel in coproductie met Theatergroep OostpoolOndertussen in Casablanca
Tekst en regie Jeroen De Man Met o.a. Hans Dagelet, Khadija el Kharraz Alami, Kirsten Mulder, Anniek Pheifer. Foto Barrie Hullegie

Voor alle publiciteit rondom Ondertussen in Casablanca kunt u terecht bij Het Nationale Toneel – Priscilla Vaas T. 070-3181483 E. priscilla.vaas@nationaletoneel.nl