Theatre Hotel Courage.
A Room With A View

Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden.

A Room With A View

In A room with a view krijgen de verhalen die Theatre Hotel Courage van over de hele wereld heeft verzamelt, gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.

Deze universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte -met alleen mime, muziek en de maskers –  brengen zij samen met de muzikanten de verhalen van hun personages tot leven.

Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden. Samen met haar team verzamelde ze de afgelopen jaren verhalen uit Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina. In de beeldende voostelling A room with a view delen zij die verhalen door middel van verbluffende transformaties. Hun hotel is een metafoor voor de geglobaliseerde wereld waarin ieder zijn plek heeft en iedereen streeft naar een beter leven. Theatre Hotel Courage deelt op speelse wijze internationale verhalen, maakt culturele verschillen zichtbaar en legt universele behoeftes bloot.

Foto © Maarten van Haaff
Datum Plaats Locatie
Speellijst: A Room with a view
di 7 november 2017 Amsterdam Compagnietheater
wo 8 november 2017 Amsterdam Compagnietheater
do 9 november 2017 Amsterdam Compagnietheater
vr 10 november 2017 Amsterdam Compagnietheater
za 11 november 2017 Amsterdam Compagnietheater
bekijk de hele speellijst

Regie en presentatie : Katrien van Beurden
Regieassistent: Micaela Miranda
Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk, Alaa Shehada,  Saber Shreim, Nii Kwartelai Quartey, Khadijeh Khanfari Poor, Joey Donnelly
Muziek: Remy van Kesteren,  Nora Fischer, Ramon Lormans, Peter Vigh, Tobias Borsboom
Dramaturgie: Judith Wendel,  Marieke Nooren