Over Theatre Hotel Courage

Daar waar het gezelschap terecht komt, vindt het altijd verhalen over mensen die, hoe complex de situatie ook is, willen, moeten, nee zullen overleven. Het publiek, waar ook ter wereld, herkent zichzelf in de levensdrift van de Courage archetypen op toneel. Het kale toneel waarop de performer heer en meester is en waar hij samen met de verbeelding en het inlevingsvermogen van het publiek, magie maakt.

In A room with a view krijgen de verhalen die Theatre Hotel Courage van over de hele wereld heeft verzamelt, gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.

Deze universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte -met alleen mime, muziek en de maskers –  brengen zij samen met de muzikanten de verhalen van hun personages tot leven.

Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden. Samen met haar team verzamelde ze de afgelopen jaren verhalen uit Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina. In de beeldende voostelling A room with a view delen zij die verhalen door middel van verbluffende transformaties. Hun hotel is een metafoor voor de geglobaliseerde wereld waarin ieder zijn plek heeft en iedereen streeft naar een beter leven. Theatre Hotel Courage deelt op speelse wijze internationale verhalen, maakt culturele verschillen zichtbaar en legt universele behoeftes bloot.

A Room with a View gaat 10 november 2017 in première in het Compagnietheater te Amsterdam. De dertig voorstellingen tellende tournee gaat door Nederland langs theaters en bijzondere locaties zoals AZC’s, bejaardenhuizen en gevangenissen.

Theatre Hotel Courage
Foto © Maarten van Haaff

 • Credits

  Regie en presentatie : Katrien van Beurden
  Regieassistent: Maria Martpay
  Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk, Alaa Shehada,  Saber Shreim, Nii Kwartelai Quartey, Khadijeh Khanfari Poor, Joey Donnelly, Chandana Sarma.
  Muziekcompositie: Remy van Kesteren en Peter Vigh
  Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Arend Bruijn, Pieter de Koe, Tobias Borsboom
  Dramaturgie: Dennis Molendijk.
  Productie: Anne Nuninga
  Bewegingonderzoek: Micaela Miranda

 • Speellijst

  Tournee afgerond.


  Bekijk de hele speellijst

  Tournee afgerond.