A Seat at the table

Black Sheep can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector maar wel degelijk een onderdeel uitmaken van onze samenleving. We doen dit door door het produceren van tv-, film-, muziek- en theaterproducties.

Black Sheep Can Fly komt terug met het confronterende stuk A Seat At The Table, over alledaagse uitsluiting en racisme.

Voor Oerol maakte Saman Amini en Nima Mohaghegh, samen met de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol dit pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend theaterstuk. Overladen door positieve reacties van pers en publiek was de stap naar de theaters snel gemaakt.

In 2019 beleefde A Seat At The Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. Het stuk werd door het Theaterfestival uitgeroepen tot eén van de vijf beste grote zaal producties van 2019, genomineerd voor de BNG Bankprijs en bekroond met de Toneelschrijfprijs voor beste Nederlandstalige theatertekst.

In 2021 brengt Black Sheep Can Fly deze actueel urgente voorstelling terug in de strijd tegen racisme en uitsluiting van het huidige klimaat.

A Seat At The Table is gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting, ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

Recente berichten

"
"
"
"