Alles naar de hemel | Marlyn Coetsier | Tg. Winterberg

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen blijkt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Vanaf dat moment zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld, aan de rand van de hemel. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een van de meest onmogelijke dillema’s: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

In deze wonderlijke wereld, geschapen door magische beelden, livemuziek, stop-motion animatie en klei, gaan de aanstaande ouders ten rade bij zichzelf. Een parade van kafkaëske en humorvolle poppen, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. Ze gaan in gesprek met de vlokkentester, chromosomenteller, de echoscopist, de arts, hun ongeboren kindje en de tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Zij ondersteunen in de zoektocht of leggen het vuur aan de schenen. Tot de uiteindelijke keuze. Een keuze uit liefde.

Marlyn Coetsier: “Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.”

Credits

concept Tg. Winterberg regie Silvia Andringa tekst Heleen Verburg spel Lennart Monaster spel, vormgeving poppen Marlyn Coetsier vormgeving Jolanda Lanslots video Gertjan Biasino muziek Nine Yards Audio kostuums Esmee Thomassen

In de Pers

Lees het interview dat Marlyn had met Annette Embrechts voor de Theaterkrant rubriek Niet Op.

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Daan de Groot (pr @allesvoordekunsten.nl)