Alles naar de hemel | Marlyn Coetsier | Tg. Winterberg

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft.  Dan zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Deze wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, livemuziek, stop-motion animatie en klei, laat de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op, God en de wereld leggen hen het vuur na aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.

Marlyn Coetsier: “Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.”

Credits

concept Tg. Winterberg regie Silvia Andringa, Rob Vriens tekst Heleen Verburg spel Lennart Monaster spel, vormgeving poppen Marlyn Coetsier vormgeving Jolanda Lanslots videotechniek Gertjan Biasino muziek Nineyards Audio kostuums Regina Rorije techniek Joram van Vliet Staalwerk Daan Kayser licht Maarten Verheggen stagiaire techniek Kiki Roodzant flyerbeeld Rik Engelgeer scènefoto’s Kamerich & Budwilowitz

In de Pers

Lees het interview dat Marlyn had met Annette Embrechts voor de Theaterkrant rubriek Niet Op.

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Cat van der Voort (pr @allesvoordekunsten.nl)