Alles naar de hemel

Marlyn Coetsier | Tg. Winterberg

Een tragi-komische rollercoaster over de keuze voor het leven in zijn onvolmaakte vorm of de dood in kinderschoenen.

Tg. Winterberg is terug met poppentheater voor volwassenen. Alles naar de Hemel gaat over het maken van een onmogelijke keuze als aanstaande ouders tussen leven en dood en de (on)menselijke zoektocht die daarbij komt kijken. Gesitueerd in een surrealistische tussenwereld, aan de rand van de hemel, geschapen door magische beelden, livemuziek, stop-motion animatie en klei. Gebaseerd op een autobiografisch verhaal.

Marlyn Coetsier
“Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.”

Heleen Verburg
“In zo’n persoonlijk verhaal is het niet moeilijk om je in te beelden hoe onmogelijk een keuze soms kan zijn. Om dit verhaal te vertellen heb je niet alleen intensiteit en diepgang maar ook humor en absurditeit nodig.”

OVER ALLES NAAR DE HEMEL
Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen blijkt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Vanaf dat moment zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld, aan de rand van de hemel. Daar start hun zoektocht: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden? Een onmogelijk dilemma

In deze wonderlijke wereld, geschapen door magische beelden, livemuziek, stop-motion animatie en klei, gaan de aanstaande ouders ten rade bij zichzelf. Een parade van kafkaëske en humorvolle poppen, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. Ze gaan in gesprek met de vlokkentester, chromosomenteller, de echoscopist, de arts, hun ongeboren kindje en de tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Zij ondersteunen in de zoektocht of leggen het vuur aan de schenen. Tot de uiteindelijke keuze. Een keuze uit liefde.

IN DE PERS
Lees het interview dat Marlyn had met Annette Embrechts voor de Theaterkrant rubriek Niet Op.

CREDITS
Concept
 Tg. Winterberg regie Silvia Andringa tekst Heleen Verburg spel Lennart Monaster spel, vormgevingpoppen Marlyn Coetsier vormgeving Jolanda Lanslots video Gertjan Biasino muziek Nine Yards Audio kostuums Esmee Thomassen

Recente berichten

"
"
"
"