Veenfabriek

Veenfabriek
Alles van Waarde

In een buitengewoon tehuis voor bejaarde bon-vivants slijt Luuk Swaanswijk (John van Oostrum) zijn laatste dagen. Luuk, ooit een flamboyante, revolutionaire linkse kunstenaar is verbitterd geraakt. Het einde van zijn carrière ging gepaard met steeds nieuwe bezuinigingen en steeds minder waardering voor wat waardevol en kwetsbaar is. Vandaag zoeken zijn dochter Mary (Jacobien Elffers) en zijn kleinzoon Huy (Phi Nguyen) hem op. Dit is waarschijnlijk de laatste keer samen, want Huy wordt uitgezonden op een vredesmissie naar Venezuela.

Alles van Waarde is tragikomisch muziektheater over alles dat kwetsbaar is. Met compassie, zelfspot, muziek die zich tekortgedaan voelt, poëzie van Lucebert en gastronomie maakt de Veenfabriek je deelgenoot van een titanenstrijd tussen twee idealistische wereldverbeteraars overtuigd van hun eigen gelijk. De oude pacifist Luuk staat cynisch tegenover de vredesmissie: de VN faciliteert (olie-) multinationals om in tijden van crisis onder de dekmantel van hulp, wurgcontracten af te sluiten en de bodem leeg te roven van dit land dat zo rijk is aan grondstoffen. Huy denkt daar anders over: het is juist een mogelijkheid om mensen in nood te helpen. En te vechten voor wat kwetsbaar is.

Alles van Waarde
© Anne Harbers
 • Credits

  Tekst & regie Joeri Vos | Compositie Ton van der Meer | Met |Jacobien Elffers, Phi Nguyen, Ton van der Meer, John van Oostrum

 • speellijst

  Datum Plaats Podium Land
  21/12/18 Deventer Theater Bouwkunde Netherlands
  Tijd: 20:30. Tickets

  Bekijk de hele speellijst
  Datum Plaats Podium Land
  21/12/18 Deventer Theater Bouwkunde Netherlands
  Tijd: 20:30. Tickets