Amsterdams Andalusisch Orkest.

In 2011 trad het Amsterdams Andalusisch Orkest voor het eerst in de Engelenbak (Amsterdam) op. Een groep jonge Amsterdamse muzikanten met aan hun zijden Arabo Andalus muzikanten uit Marokko. Dit betekende de start van een onvergetelijke reis met de internationale top langs theaters en concertzalen in Nederland en Marokko.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Over het Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt drie soorten Arabo Andalus repertoires. De tarab (klassiek) is het rijke repertoire uit Al Andalus. De chaabi andalusi richt zich op de muzikale cross overs en de volksmuziek met invloeden van het Arabo Andalus repertoire. Grote meesters als Abdesadaq Chekara (1933-1998) stond aan de basis van de chaabi andalusi. De sufi andalusi is de mystieke spirituele sound van de Arabo Andalus muziek. De muziek en vocale improvisatie die van meester op leerling in de zawiyas (heilige graftombes) wordt overdragen. Naast de drie repertoires zet het Amsterdams Andalusisch Orkest zich ook in voor muzikale verdieping en staat ook met andere Andalusisch georienteerde genres op het podium, zoals de malhoun en de flamenco.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest organiseert concerten met een specifiek thema of focus op een bepaald genre. De theatervoorstelling van het Amsterdams Andalusisch Orkest richten zich op de zeggingskracht van muziek en cultuur van Al Andalus. Door middel van een combinatie tussen verhalen, spel en natuurlijk muziek.

Datum Plaats Locatie
Speellijst: Leo Africanus
wo 18 oktober 2017 Amsterdam De Meervaart
Tijd: 20:30.
do 19 oktober 2017 Amsterdam De Meervaart
Tijd: 20:30.
vr 20 oktober 2017 Amsterdam Podium Mozaïek
Tijd: 20:30. PREMIÈRE
vr 3 november 2017 Amsterdam Bijlmer Parktheater
vr 17 november 2017 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 20:30.
vr 24 november 2017 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15. Theater aan het Spui 2