ZIN | Arjan Ederveen / Jack Wouterse

 

De derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN.

ZIN in het leven of de ZIN van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw intrigerende personages voor.We zien twee TV-koks op leeftijd. De TV-sterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen… dus moeten ze veel ZIN maken om de ZIN in te zien van de ZIN van het zijn in weggooi TV-land. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.

Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds ZIN in het leven, maar gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben.

Credits

script Arjan Ederveen spel Jack Wouterse, Arjan Ederveen regie GerardJan Rijnders regie assistent Frederique Donker decor Lidwien van Kempen kostuums Monica Petit lichtontwerp Andre Goos techniek Andre Goos, Dennis Stolzenberg scriptadvies Liet Lenshoek producenten Saskia Heerkens, Wilma Kuite publiciteit, productie Alles voor de Kunsten fotografie Bowie Verschuuren met dank aan Jara Enkelaar, Karin van der Leeuw, Erik Bosman, An en Jaap Severijn

In de pers

Het zijn juist de vrouwenrollen […] waarin het duo excelleert met spel op de vierkante centimeter, indrukwekkend geacteerd tot in het aangrijpendste en meest vileine detail. […] Wouterse en Ederveen vinden elkaar, opnieuw, in een even amusant, spannend als ontroerend stuk.
Algemeen Dagblad ★★★★

De symbiose tussen Wouterse en Ederveen is misschien wel het mooiste aan deze productie.
de Volkskrant ★★★★

De typetjes [ontroeren] door hun geloofwaardige mimiek en motoriek, en waarachtig geacteerde emoties. Zin is een mooie kroon op het drieluik van de twee acteurs.
de Theaterkrant

Gerelateerd