Hulst & Tarenskeen

ASSAD is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Met scènes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmrya, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, in Londen, Tel-Aviv, Amsterdam en de hemel boven Aleppo. Het verhaal van vier individuen die verstrikt zijn geraakt in de grootste clusterfuck van onze tijd. Vier levens die voor altijd getekend zullen zijn door Bashar Al-Assad: de verlegen student medicijnen die uitgroeit tot oorlogsmisdadiger.

ASSAD is een voorstelling van Hulst & Tarenskeen in coproductie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers.

Assad
Hans van der Leeuw
 • Bio

  Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) maken sinds 2014 stukken bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. ASSAD is de eerste voorstelling met hun eigen stichting. Dit keer geen bewerking van een klassieker om via een omweg over het heden te spreken. We kiezen de open wond die Syrië is: een voorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen. ASSAD is een poging om gebeurtenissen, mensen en beslissingen te begrijpen. Daar, maar ook hier in Nederland. De burgeroorlog in Syrïe toont hoe moeilijk het is goed van kwaad te onderscheiden. En niet pas achteraf, maar nu, terwijl wij met onze borrelnootjes voor de televisie zitten.

 • Credits

  Tekst & Regie: Jan Hulst & Kasper Tarenskeen Spel: Chiem Vreeken, Dunya Khayame, Eeke Boonstra, Gökhan Girginol Muziek: David van der Leeuw, Kasper Tarenskeen Video Art: Jan Hulst, Pieter Hulst Kostuumontwerp: Nola van Timmeren Techniek en Lichtontwerp: Ramses van der Hurk Zakelijke leiding: Saskia Heerkens Productie: Nicolette Aschermann Publiciteit: Alles voor de Kunsten, Rosa van Wissen Publiciteitsbeeld: Hans van der Leeuw Grafische vormgeving: Jasmijn de Nood

 • Speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • Pers

  ‘Een klassieke tekst vakkundig gesloopt en weer opgebouwd als een eigentijdse blik op geavanceerde oorlogsvoering’. NRC over De Ilias (2016) ‘Trapt de tijdgeest snoeihard op zijn staart’ het Parool over Buut! De naderende dood (2017) ‘Deze razendsnelle, blasfemistische Romeo en Julia is soms totale nonsense maar ook geestig en vaak ronduit briljant’ de Volkskrant over Romeo en Julia (2018)