BEIGE | Likeminds | Sheralynn Adriaansz

 

In de voorstelling BEIGE volg je de zoektocht van een jonge vrouw naar haar wortels.
Wat moet ze haar toekomstige kind meegeven?
Wat weet ze nu eigenlijk van haar afkomst en geschiedenis?
Wat zijn haar waardes?
Waarom kent ze de betekenis van de Surinaamse kralen niet?
En wat betekent die steen in de badkamer van haar oma?
Ze raakt verstrikt in de verwachtingen, druk en vooroordelen,
maar dan bedenkt ze de perfecte oplossing…

Sheralynn Adriaansz presenteerde in 2019 een vooronderzoek van BEIGE op Over het IJ festival. Nu staat zij met de volledige versie in verschillende Nederlandse theaters.

CREDITS
concept, tekst, spel Sheralynn Adriaansz, eindregie Samora Bergtop, kostuum, decor Carmen Schabracq, muziek, geluid Lovesupreme, beweging Mohamed Yusuf Boss, lichtontwerp Julia Clarke, techniek Jez Cox, Jim Borra, Julia Clarke dramaturgie Liet Lenshoek/Likeminds, tekstbegeleiding Rik van den Bos productie Leonie Baars, co-productie Likeminds, Well Made Productions, foto Casper Koster

In de pers

Verrassende zelfspot en venijn in de staart.(…) Een gewiekste performance (…) over culturele achtergrond die de identiteitspolitieke focus van de zoektocht naar gemeenschap en verbondenheid zowel viert als bekritiseert.
De Theaterkrant

Zeer trefzeker, met een fijne afwisseling van onverwachte humor en ontroerende anekdotes, vertelt ze haar slim opgebouwde verhaal.
Het Parool

Met ontwapenende zelfspot schetst zij hoe zwart-witrelaties nu een must zijn voor een beige nageslacht.
Trouw

Over Sheralynn Adriaansz

Sheralynn Adriaansz (1990) volgde vooropleidingen bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds’ Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Sheralynn zich verder als maker en maakte de voorstellingen Black Privilege voor Amsterdam Fringe, en Naar Kisondela en We dachten aan jou in het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival.
In 2019 maakte Sheralynn Adriaansz een voorstudie van BEIGE die op Over het IJ Festival te zien was. In het najaar van 2020 zal de uiteindelijke voorstelling – waarin Sheralynn nog dieper in de thema’s duikt en visuele verbeelding een grote rol zal spelen – in première gaan in Amsterdam. Daarna is de voorstelling in verschillende theaters door Nederland te zien.

Speelperiode

februari tot en met maart 2022.

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Hanne van de Vuurst (publiciteit @likeminds.nl)

Download hier de technische lijst van deze voorstelling.