Beppe Costa

Beppe Costa  is muzikant, acteur en componist. Ook werkt hij als documentairemaker. Sinds 1995 maakt hij muzikale voorstellingen bij Orkater, waaronder De Geräuschmacher(1995), De Aqua Noque Noque (1996) en Battling Siki (1998).  Met Conijn van Olland (2000) en De Gouden Eeuw boekte hij samen met Geert Lageveen en Leopold Witte veel succes.

Beppe Costa is ook verbonden aan het Ro Theater, waar hij in  verschillende hoedanigheden de afgelopen jaren o.a te zien  was in Baal en De Gebroeders Karamazov, Gaunerstück en Das Leben auf der Praça Roosevelt. Samen met Alize Zandwijk heeft hij de voorstelling Hondsdagen gemaakt.

Het grote publiek kent Beppe Costa waarschijnlijk van De Gebakken Mannetjes, een Nederlandse jeugdserie en tevens Orkater productie i.s.m. VPRO, of van films als Ja Zuster, Nee Zuster  (2002), Koning van Katoren  (2012), Valentino (2013) en televisie-programma’s als Koefnoen,‘t Schaep met de 5 poten en Villa Achterwerk.

Met Bodil de la Parra en Lidwien Roothaan maakte hij  het stuk De Meisjes van Mussolini (2010).  Ook maakte hij de afgelopen jaren zijn eigen solovoorstelling Vroeger was ik kosmonaut en de voorstelling Ochtendzee met Merals Harem. Afgelopen seizoen was hij te zien in I’m here & Album Familiar van Conny Janssen Danst en Koeien van Mischa Mengelberg.

Inmiddels is het aantal voorstelling waarin Costa speelde niet meer te tellen. Of het nou met woorden is, met instrumenten of mimiek; Beppe Costa weet er als geen ander mee te spelen.

Recente berichten

"
"
"
"