Circus Charms | Ensemble SeaSession

 

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek! SeaSession speelt stevige muziek van revolutionaire Russen uit de jaren ’20.

De broertjes Groothof zijn spreekstalmeesters van een variété-avond vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie, proberen acts uit – die allemaal mislukken. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Regelmatig komt het tot scheld- en vechtpartijen, waarna verzoening volgt. Telkens wanneer Frank (Kolka) een act aankondigt verstoort René (Petja) de act, worden er filmpjes gedraaid en speelt het circusorkest stevige Russische muziek. De musici laten zich niet afleiden door de rebellerende broers en gaan zich steeds meer bemoeien met de voorstelling: de Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium.
Hoewel de broers ontregeld worden door het orkest, raken ze gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen! Samen met het orkest zingen ze vol overgave absurdistische Russische liederen van Alexander Mosolov. Na avonturen in de jungle van Brazilië met kolibries, bizons en ‘Brasilies’ volgt er een uitbundige feestelijke finale met zang, dans, film en muziek.

CREDITS
concept Pauline Post spel, zang, regie René Groothof, Frank Groothof animatiefilms, spel Sjeng Schupp decor, kostuum Lynne Leegte eindregie Aike Dirkzwager muziek Russische kamermuziek uit de jaren ’20, Alexander Mosolov, Alexei Deshevov, Arno Babadjanjan, Alexej Zhivotov, Leonid Polovinkin, Dmitri Sjostakovitsj fluit Ingrid Geerlings hobo Evert Weidner hoorn Sergei Dovgaliouk viool Marijke van Kooten cello Anneke Janssen contrabas Quirijn van Regteren Altena slagwerk Pepe Garçia piano Pauline Post

IN DE PERS
“Circus Charms van Frank en René Groothof is speels, mal, lief en mooi.”
★★★★★ De Volkskrant

“De absurdistische variétéshow is een voltreffer: hilarisch, eigenzinnig en ontroerend.’’
★★★★★ NRC

”Natuurlijk zijn de broers Groothof onweerstaanbaar grappig, maar ook de acht musici mogen er zijn. Ze acteren mooi absurd en spelen vrolijke muziek uit de Sovjet-Russische jaren twintig…”
De Theaterkrant (keuze van de criticus)

“De dynamiek is bekend van Bert en Ernie of De Dikke en de Dunne, en met de uitgebeende taal van Charms weten de Groothofs ook naar Beckett te verwijzen. De muziek schettert en bonkt en klinkt verbazend modern en het toneel ziet er feestelijk vol uit..”
Het Parool

SPEELPERIODE
Speeldata worden juni 2021 bekendgemaakt

VOOR DE THEATERS
Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Tia Schutrups (tias @ xs4all.nl)
Download hier de technische lijst van deze voorstelling.