Trouble Man

Trouble Man & Het Nationale Theater
Citizen K.

Welkom in de 21e eeuw, waarin de toch al zo kleine wereld van onze vaders en moeders nog veel kleiner is geworden. Een wereld waarin niemand meer veilig lijkt. Witte mannen, feministen, moslims, Joden, atheïsten, Zwarte Piet aanhangers én tegenstanders, gutmenschen, anti-vaxxers: allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan. We zijn allen het slachtoffer van de ander, wijzen naar elkaar, en schuiven elkaar daderschap in de schoenen. Politici spelen slim in op de onzekerheid en onvrede die al deze botsingen opleveren: de laatste jaren wordt er vrolijk identiteitspolitiek bedreven en worden kiezers meer en meer aangesproken op hun afkomst, overtuiging, ras of geaardheid.
In Citizen K onderzoeken we hoe identiteitspolitiek een rol speelt in het leven van ons, burgers, en hoe de empathie in onze samenleving meer en meer naar de achtergrond is verdwenen.
 Sadettin gaat op zoek naar zijn eigen rol als burger, en hij doet dat in eerste instantie op het niveau van de gemeentepolitiek, waar het Haagse, Brusselse en Hilversumse verhaal de realiteit raakt.

Citizen K is het tweede deel van het vierluik over de stad dat Trouble Man in samenwerking met Het Nationale Theater maakt.

Citizen K.
@ Joost de Haas
 • Credits

  Concept, tekst & spel: Sadettin Kirmiziyüz Regie: Casper Vandeputte Dramaturgie: Liet Lenshoek Muziek: Kaspar Schellingerhout

 • speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • Biografie

  Sinds seizoen 2017-2018 werkt Sadettin Kırmızıyüz met zijn stichting Trouble Man samen met Het Nationale Theater aan vier voorstellingen onder de naam Metropolis. Geïnspireerd door de tv-serie The Wire wordt in elk deel van deze reeks een kernthema van het stedelijke leven onderzocht. Vorig seizoen was dat onderwijs en nu politiek. Daarna volgen nog media en criminaliteit. Uiteindelijk vormt de gehele serie een beeld van hoe de beste bedoelingen van hogerop de grootste gevolgen kunnen hebben voor de gewone burger. De voorstellingen zijn los van elkaar te bekijken. Publieksreacties Metropolis #1 “Intelligent gespeelde voorstelling over een uiterst belangrijk maatschappelijk onderwerp. Dialogen met vaart en vuur die de kern van de materie raakten. Zien al uit naar Metropolis #2.” “Wij vonden de voorstelling geweldig!! Het stuk snijdt een huidig cultuurmaatschappelijk probleem aan en zet aan tot denken. En het was prachtig uitgevoerd. Onze complimenten!”Een intrigerend theaterstuk. Herkenbaar thema met al die verschillende belangen. Zijn nieuwsgierig naar de andere voorstellingen van dit vierluik.”