Wart Kamps

Duizenden acteurs van over de hele wereld kropen al in zijn misvormde huid. De ene met een wijnvlek, de ander met een houten poot, maar altijd ontvouwt het verhaal van Shakespeare zich op precies dezelfde manier: Richard de kreupele psychopaat vermoordt zijn complete familie om valselijk de troon van Engeland te bestijgen en jammerend om een paard wordt hij gedood op het slagveld. Om vervolgens als een mismaakte en moordzuchtige tiran de geschiedenis in te gaan…

Je wordt bedankt, Shakespeare. Voor een sterk staaltje karaktermoord. De nobele Koning Richard de Derde verdient eerherstel. En wel nu.

Na de doorbraak van cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps was Wart o.a. te zien bij het Rotheater (Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes). In 2015 won hij de Zilveren Krekel en in 2016 de John Kraaijkamp-Musical award voor ‘beste mannelijke hoofdrol in een grote musical’ voor zijn rol als Cyrano in De Zere Neus van Bergerac. Verder speelde hij op de Parade en is hij veelvuldig op tv te zien, waaronder in Van God Los (BNN, 2011) Mooiboys (VPRO, 2013) De kookmytheshow (VPRO, 2013) en Loenatik te Gek! (2014) en speelt hij Kapitein Bram in de sciencefiction komedie bij de VPRO Missie Aarde. Met De Goede Richard III brengt Wart Kamps nu zijn eerste eigen solovoorstelling.

Recente berichten

"
"
"
"