Over De Vereeniging

Toneelgezelschap De Vereeniging – opgericht door Peter Blok, Roos Ouwehand en Tjitske Reidinga- wil herkenbare, persoonlijke, actuele en poëtische voorstellingen maken, waarin het engagement uit onverwachte hoek komt. Het gezelschap is van plan zowel nieuw geschreven stukken, als bestaand werk uit de toneelliteratuur te spelen en daarmee door het land te reizen. De Vereeniging gelooft dat er juist in deze tijd van individualisering en Netflix, behoefte is aan de magie van de gezamenlijke ‘Vereenigende’ theaterervaring.

De Vereeniging trap dit najaar af met ‘7EVEN MINUTEN’ een nieuw stuk van Roos Ouwehand over rouw, liefde en de onbevattelijke schoonheid van het bestaan. Gespeeld door Hannah van Lunteren, Tjitske Reidinga en Peter Blok. Regie Casper Vandeputte.

Verder zijn er plannen voor een voorstelling over de naarstige zoektocht naar het hogere, het diepere en het onbekende (Werktitel: ‘WAAR IS PIPI?’), een one-woman-show met Tjitske Reidinga genaamd SOEP en een stuk over kunst en vernieuwing, dat gespeeld zal worden in musea.

De Vereeniging
Jitske Schols

Voorstellingen