Death Row

Alles voor de Kunsten

Over de dagelijkse sores en existentiële twijfels van een stel ouderen in een woongroep

Death Row is een nieuwe voorstelling van o.a. Gerardjan Rijnders en Annemarie Prins over de dagelijkse sores en existentiële twijfels van een stel ouderen in een woongroep. Op initiatief van Annemarie Prins en Eric Besseling, zelf bewoners van een leefgemeenschap voor ouderen, schetsen ze een beeld van een groep mensen met de dood in het vizier.

Death Row volgt vier bewoners op zoek naar een nieuw lid voor hun woongemeenschap voor ouderen. Een Surinaamse stervensbegeleidster, een transman uit de Biblebelt, een gesjeesde acteur op zoek naar een surrogaatfamilie en een vrouw met een opgedrongen strafblad… allemaal hopen ze de herfst van hun leven beschut en beschermd door te kunnen brengen in de door hen geïdealiseerde woongroep. Zonder schroom, en op het pijnlijke af, legt de ballotagecommissie hen het vuur aan de schenen. Interesse lijkt daarbij niet de eerste drijfveer. Liever blijven de gelederen gesloten. De aspirantleden blijven buitenstaander maar hun aanwezigheid morrelt oncomfortabel aan het blazoen van fatsoen en engagement van de woongroepleden.

Tussen de sollicitatiegesprekken door worden de beslommeringen binnen de woongroep besproken. Er wordt geroddeld over anderen en over elkaar. De sfeer komt op scherp te staan als blijkt dat er tussen twee bewoners van de woongroep een explosieve situatie is ontstaan. Kan iemand de woongroep uit worden gewerkt? Nabijheid krijgt opeens een heel nieuwe betekenis. Hoe de veiligheid terug te winnen? Saamhorigheid lijkt niet per se vanzelfsprekend.

Death Row is geen lineair verteld verhaal met een plot en een aantal afgetekende karakters. Het is muziektheater, theater met tekst, muziek en stiltes voor vijf solisten en een veelvoud aan stemmen van mondige, hilarische en vinnige senioren!

Credits

tekst, spel Annemarie Prins, Gerardjan Rijnders, Nanette Edens, Paul Koek, Eric Besseling eindregie Gerardjan Rijnders speelperiode januari t/m maart 2021

Recente berichten

"
"
"
"