DEEG | Feikes Huis | Tuning People | Jef Van gestel

 

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen, met een paar dingen die niet veel meer zijn dan wat ze zijn: een emmer, meel, een tak, een stoel, een tuinslang.

Apocalyptische, futuristische, ritualistische, komische, kosmische en prehistorische beelden ontstaan. Twee mannen die van niets, iets proberen te maken.

Zintuiglijk.

DEEG laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om te overleven in de leegte.

DEEG is, na Kadrage, een nieuwe beeldende creatie van Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Het is caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven.

IN DE PERS
Pers over Kadrage
“Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.” – De Standaard

CREDITS
concept, creatie en spel Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel  regie Harm van Geel spelcoaching Lars Brinkman geluidsontwerp Ruben Nachtergaele lichtontwerp Elisabeth Kaldeway dramaturgie Pol Eggermont productie Tuning People & Feikes Huis in samenwerking met de Brakke Grond en c o r s o met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Fonds Podiumkunsten

SPEELPERIODE
half januari t/m eind februari 2023.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.