DEEG | Feikes Huis | Tuning People | Jef Van gestel

 

Twee mannen geven zich bloot, bestrooien elkaar met bloem, ze vernevelen er water op en doen zo deeg ontstaan. Het hangt en druipt. Het wil opgetild, gedragen en gekneed worden. Het slokt de mannen op, het test hun kracht en uithoudingsvermogen. Het deeg hangt tussen, over en aan hen. Het transformeert hun lichamen en hun relatie. Het deeg wordt een waardevol bezit, een last, een een derde entiteit.

DEEG laat de mens zien in al zijn kwetsbaarheid en overlevingsdrang. De mens die zich wil voortplanten, behoefte heeft aan rituelen, ambachten wil ontwikkelen. De mens die worstelt met het onbekende, nieuwe dingen een plek geeft of verwerpt, emoties creatief verbeeldt, zich afvraagt hoe we zijn ontstaan en hoe onze toekomst eruit ziet. 

DEEG is, na Kadrage, een nieuwe beeldende creatie van Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Als toeschouwer loop of zit je rond het speelvlak waar afwisselend apocalyptische, futuristische, ritualistische, ko(s)mische en prehistorische beelden ontstaan. Je ervaart de voorstelling als een bewegend beeldhouwwerk dat je langs alle kanten kan bekijken. Door de museale opstelling krijgt de ruimte een intiem karakter en wordt de impact op onze zintuigen groter. 

CREDITS
concept, creatie en spel Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel  regie Harm van Geel productie Tuning People & Feikes Huis in samenwerking met de Brakke Grond en c o r s o. 

SPEELPERIODE
half januari t/m eind februari 2023.