Door de schaduw heen | LikeMinds | BELLEVUE THEATER

 

Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling van Dilan Yurdakul over identiteit en verbinding. Een reis door haar gedachten en verleden; door trauma’s, lijden, schaamte, schuld en vlucht. Dilan stelt de vragen die ze eerder niet durfde te stellen, in een poging de gaten in haar identiteit op te vullen. Kan je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden?

Dilan Yurdakul: “Het is een muzikale voorstelling waarin ik in mijn eigen hoofd kruip. In de gekte, in alle stiekeme gedachten, op de verloren uren op de dag… Iedereen kent de momenten wel, ’s nachts alleen in bed. Daar gaat het over.”

Credits

door Dilan Yurdakul muziek Stijn Hoes regie Julie van den Berghe tekstcoach Liet Lenshoek vormgeving Marjolijn Brouwer beeld Mark Uyl coproductie Likeminds, Theater Bellevue met dank aan Rik van den Bos

In de pers

Yurdakul pelt ze alle lagen van haar identiteit af, als een ui zonder kern, totdat er bijna niets overblijft.
De Volkskrant

Een dappere vertelling verpakt in een geraffineerde vorm. Yurdakul heeft GTST helemaal niet nodig om te schitteren.
Parool

In Door de schaduw heen neemt Yurdakul het publiek mee in die worsteling en toont een bijzonder kwetsbare weergave van een jonge, bipolaire, Turkse vrouw in Nederland.
Theaterkrant (keuze van de criticus)

Yurdakul imponeert met haar rauwe, energieke theatertaal.
NRC

Indrukwekkende en persoonlijke solo.
Scènes

Dilan vult de ruimte met subliem spel, rake spoken word en zang die door merg en been gaat. Met groot respect keken we naar een vrouw die na worstelingen en krachtmetingen met de stemmen in haar hoofd, voor zichzelf kiest. De euforie versus de onzekerheid van de bipolariteit en het leven in een spagaat tussen twee culturen resoneerden bij de juryleden die de ontworteling van nabij kennen. Dilan maakt haar verhaal voor iederéén invoelbaar. Een voorstelling met vaart in een slim ingezet decor, waarin Dilan niet kan en dus niet wil ontsnappen aan de blik van het publiek.
Uit het juryrapport van de Wijkjury (Keuze van de Wijkjury NTF 2020)

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Hanne van de Vuurst (publiciteit @likeminds.nl)