DOPE | Sadettin Kirmiziyüz/Trouble Man & Het Nationale Theater

In DOPE duikt Sadettin Kirmiziyüz met de voor hem kenmerkende mix van humor en ernst in de wereld van de verdovende middelen.

Ondersteund door een hypnotiserende live soundtrack van acteur en multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout onderzoekt Sadettin de rol die drugs in de wereld(geschiedenis) spelen en de verhouding die wij daarmee hebben: verlossing voor de een, verslaving voor de ander. Van de Romeinen in de Oudheid naar gabbers in de jaren ’90, van wetenschappers die onder invloed van LSD wereldschokkende ontdekkingen zouden doen naar cocabladeren kauwende Inca’s. We lijken niet zonder te kunnen. Maar kunnen we wel met? En hoe denkt Sadettin er zelf over? Houdt hij zelf zijn neus -pardon- handen dan wel schoon? Na Citizen K. doorbreekt Sadettin opnieuw de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen.

In de pers

”DOPE is een puntig relaas en soms ook een hilarische vertelling
★★★★ Volkskrant 

”Kers op de taart zijn de mooie vormgeving en lichteffecten.
★★★★ Scenes

Kaspar Schellingerhout haalt alles uit de kast om het verhaal van Kirmiziyüz te ondersteunen en te kleuren en doet dit met verve.
Theaterkrant

Credits

concept, tekst, spel Sadettin Kirmiziyüz muziek, spel Kaspar Schellingerhout, eindregie Erik Whien dramaturgie Liet Lenshoek decor, kostuums, maskers Sacha Zwiers licht Gé Wegman techniek Henk Geurds, Ramses Nieuwenhuizen productie Floor van Hees marketing Dieke van der Spek, Leonie Poot i.s.m. Het Nationale Theater verkoop Alles voor de Kunsten campagnefoto Gordon Meuleman campagnebeeld SOGOshow scenefoto’s Sanne Peper coproductie Het Nationale Theater & Trouble Man