Duda Paiva Company

Duda Paiva Company viert de eerste vijftien jaar met een vijfde solo voor volwassenen en 16+.

Met soms rauwe, dan weer poëtische choreografische ontmoetingen tussen mens en wezen, tussen performer en pop, zoekt Duda Paiva naar de aard van de mens. Naar de eeuwige drang om schoonheid te scheppen en die tegelijkertijd weer te willen vernietigen.

In deze solo is Joe de mens en zijn uitdaging ligt voor hem, in een gesimuleerde galactische wereld met domeinen vol onbegrijpelijke systemen en codes. Gaat hij die codes begrijpen of blijft hij de onhandige toerist die weg kwijt is? Of grijpt hij in als een virus en zet hij alles naar zijn eigen hand?

Duda Paiva plaats zijn cross-over van dans en poppenspel in de audiovisuele wereld van beeldcollectief STMSND. Hij deelt zijn cross-over met Object Score-talenten als Ilija Surla en Josse Vessies. Samen blazen zij leven in JOE 5 en creëren een magische wereld, waarin wat ooit science fiction was, realiteit wordt. En waar wat vandaag is, morgen misschien is verdwenen.

Duda Paiva Company maakt theater waarin dans en poppenspel zich vermengen. De Object Score, de techniek die kenmerkend is voor Paiva’s werk, laat door beweging leven stromen in het schuimrubber waar de poppen van zijn gemaakt. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser en pop.

Concept en choreografie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Spel: Duda Paiva, Ilija Surla of Josse Vessies
Poppen: Duda Paiva, Andre Mello
Scenografie: STMSND (Daniel Patijn, Mark Verhoef en Wilco Alkema)

JOE 5 is een coproductie met Nordland Visual Theatre (NO) en werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amersfoort (NL).


Extra informatie

JOE 5
© Studio Matusiak
 • SPEELLIJST

  Datum Plaats Podium Land
  15/10/20 Oss De Groene Engel Netherlands
  Bekijk de hele speellijst
  Datum Plaats Podium Land
  15/10/20 Oss De Groene Engel Netherlands