Esther Scheldwacht.

Stichting Gebroeders Scheldwacht en het Nationale Toneel presenteren een nieuw stuk van Esther Scheldwacht. Het is een solovoorstelling gespeeld door Stefan de Walle.

Op een mooie Pinksterdag.

Nieuw stuk van Esther Scheldwacht door Stefan de Walle

Eerder schreef Esther De Sunshine Show, die door pers en publiek lovend werd ontvangen en geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2013 en in het najaar van 2014 weer in reprise gaat.

Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen. Op een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies.

Fotografie © Martijn Beekman

Esther Scheldwacht is bij het schrijven aan deze solo gefascineerd en geïnspireerd door groot kleinmenselijk leed. Thema’s als eenzaamheid, authenticiteit en menselijke veerkracht komen terug in dit verhaal. Maar waarDe Sunshine Show zich grotendeels afspeelt in een wereld die ver van ons weg ligt, speelt Op een mooie Pinksterdag dicht bij huis.  

Fotografie © Martijn Beekman

Pers

Volkskrant 24-05-2014: Heftige emoties, aards gespeeld. ****

Stefan de Walle (1965) is al meer dan tien jaar verbonden aan het Nationale Toneel en speelde grote rollen in o.a. Cyrano de Bergerac, De Kersentuin (bekroond met een Arlecchino), Glenn Gould, Het Stenen Bruidsbed en Speeldrift.  Afgelopen seizoen startte goed met het winnen van de Arlecchino voor deze laatste voorstelling. Ook werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de prijswinnende film De Marathon.Verder is hij weer te zien in een nieuw seizoen De Vloer Op, in Madame Rosa bij het Nationale Toneel en in september komt de nieuwe film Oorlogsgeheimen in de bioscoop.

Tekst & regie Esther Scheldwacht Spel Stefan de Walle Toneelbeeld Lidwien van Kempen Kostuums Iris Elstrodt Lichtontwerp Jan Harm Wagner Fotografie Martijn Beekman