Feikes Huis |

 

Feikes Huis is een productiekern voor objecttheater, een vorm die ook wordt aangeduid als beeldend theater. Onder artistieke leiding van Pol Eggermont werkt Feikes Huis samen met verschillende makers die afkomstig zijn uit toneel, mime, dans, poppen-en objecttheater, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. De beeldende, vaak tekstloze producties van Feikes Huis zijn (ook) geschikt voor een anderstalig publiek en om in het buitenland gespeeld te worden.

Feikes Huis producties richten zich voornamelijk op volwassenen. Onze ambitie is om bij te dragen aan de kwalitatieve en inhoudelijke ontwikkeling van de discipline. Feikes Huis wil een duurzaam fundament voor het genre creëren en zijn positionering in het totale theaterveld verbeteren. Feikes Huis opereert onafhankelijk van één bepaalde poppen- en objecttheatervorm of –traditie.

Feikes Huis begon in 2009 als productiehuis. Vanaf 2013 zet het zijn activiteiten voort als productiekern en maakt Feikes Huis jaarlijks twee producties voor de kleine zaal en festivals, waaronder De Wraak van de Raaf, een funky fabel door Meike van den Akker en Dirk-Peter Kölsch, Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) van Servaes Nelissen en Ilse Warringa en Panama (2+) van Daniëlle Wagenaar.

Gerelateerd