FIESTAS MUERTOS | SeaSession | Pieter Kramer | Servaes Nelissen

 

MEXICO MEXIIIIHIIIICOOO!!!
In Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden. Integendeel, het zijn geliefden waar elk jaar weer een groot feest voor wordt georganiseerd. Op de begraafplaatsen zijn de graven rijkelijk versierd met een krankzinnige hoeveelheid bloemen, flakkerende kaarsen, en overal wordt er voor en met de doden gedanst op opzwepende Mexicaanse muziek.

De voorstelling is een muzikale mozaïekvertelling:
Een vrouw uit Purmerend op zoek naar haar Mexicaanse internetvriend. In haar handbagage heeft ze een foto van een knappe man met een grote snor en dito sombrero.
Een Mexicaanse musicus die de begrafenis van zijn moeder moet regelen. In zijn rolkoffer reist zijn moeder in een urn mee. Een man uit Loppersum die met een koffer vol Groninger koek en de uitslag van een DNA-test zijn Mexicaanse broer gaat opzoeken.

Alle drie maken ze de reis van hun leven. Dromen, verwachtingen en existentiële levensvragen vergezellen hen op weg naar het onbekende land. Als ze op Dia de los Muertos, Dag van de doden op het vliegveld aankomen duurt het niet lang meer of ze dansen gezamenlijk op de graven van hun geliefden.

Muziekensemble SeaSession, Pieter Kramer en Servaes Nelissen brengen in deze nieuwe variété-voorstelling verhalen, acts, liederen, live animatie, en heel veel rauwe, doorgedraaide, fantastische en spetterende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, reusachtige papier-maché poppen, muurschilderingen en 30 dansende skeletten. Een feestelijke voorstelling over de dood, Arriba Arriba!!!

CREDITS
concept SeaSession, Pieter Kramer, Servaes Nelissen muziek, spel SeaSession, Servaes Nelissen
film/VJ Sjeng Schupp regie Pieter Kramer.

SPEELPERIODE
maart t/m mei 2023.