Esther Scheldwacht

‘Ik zal naar u glimlachen. Maar alleen als u kijkt.’

Hoeveel mensen hoor je nu echt? Zij die schreeuwen of zij die stilletjes aan je voorbij lopen? Helga Maria Baumgarten is een tragikomedie over één van de duizenden mensen waar je in het leven aan voorbijgaat zonder hen te zien.

Helga Maria Baumgarten is de derde solovoorstelling van Esther Scheldwacht en het meest persoonlijke deel van haar trilogie. Na haar succesvolle solovoorstelling De Sunshine Show over een Thaise travestiet, schreef en regisseerde ze acteur Stefan de Walle in de solovoorstelling Op een mooie Pinksterdag, geïnspireerd op het boek ‘Ontpopt’ van Caspar Janssen. Centraal in al haar stukken staat een schijnbaar onopvallende mens waar een groot verhaal achter schuilt. Helga Maria Baumgarten is een coproductie met Theater aan het Spui.

Helga Maria Baumgarten
Foto © Martijn Beekman
  • Credits

    Spel, tekst, regie Esther Scheldwacht. Lichtontwerp Jan Harm Wagner. Vormgeving Lidwien van Kempen Muziek Moos de Walle. Kostuumatelier Erik Bosman, Karin van der Leeuw. Techniek Sidney van Geest. Productie Ad van Mierlo. Fotografie René Castelijn en Martijn Beekman. Grafische vormgeving IN10.

    Voor alle publiciteit rondom Helga Maria Baumgarten kunt u terecht bij het ROtheater – Gerlinde Bolt T: +31 (0)10 3032741 E: gerlinde@rotheater.nl