Het Donker | Plankton/Sonja van Ojen

 

Soms lig je in bed en moet je plassen, maar durf je niet naar de wc te lopen omdat er misschien wel een tijger onder je bed woont. Of je wilt snel een broek aandoen, maar dat kan niet omdat er een monster in je kledingkast zit. En wat als je graag wil leren zwemmen, maar het niet gaat omdat er een haai in het zwembad zit. (Of is het gewoon een rare schaduw?)

In Het Donker komt het donker tot leven; uit een schaduw, een doos, je broekzak of gewoon een donker hoekje van het podium. Het donker is mysterieus en heel erg eng! Of is het stiekem gewoon op een leuke manier spannend? En wat zou er allemaal in het donker verstopt zitten? Een krokodil of een bananensoes? Een hijskraan of een tandenborstel?

Theatermaker Sonja van Ojen neemt je mee op avontuur met een grappige, spannende en beeldende theatervoorstelling vol poppen, pop-ups, visuele trucs, live muziek en veel humor. Samen ga je op zoek naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en naar hoe je daarmee om kunt gaan.

Sonja van Ojen (1996) studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt vaak samen met Hendrik Kegels, met wie ze een fascinatie deelt voor fantasiewerelden, miniaturen, knutselen en de magie van het alledaagse. Ze maken beeldend theater voor alle leeftijden.

OVER PLANKTON
Samen met Hendrik Kegels vormt Sonja van Ojen makersduo Plankton. Zij delen hun fascinatie voor fantasiewerelden, miniaturen, knutselen en de magie van het alledaagse. Plankton maakt beeldend theater voor alle leeftijden. Het Donker is een 5+ voorstelling. Sonja van Ojen (1996) studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht.

CREDITS
concept, decor, tekst Sonja van Ojen spel Romy Moons, Sonja van Ojen muziek Sanne Huijbregts eindregie Joeri Heegstra dramaturgie Pol Eggermont coaching Leonie Clement fotografie Lonneke van der Palen een productie van Plan Brabant, Festival Cement en Feikes Huis

SPEELPERIODE
April tot en met mei 2024.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.
Vragen over publiciteit en marketing: PUBLICITEIT [AT] FEIKESHUIS [DOT] NL