Het is maar een peepshow | Wart Kamps, Stephanie Louwrier

 

Een nieuwe tragikomedie over een fictieve, nabije toekomst waarin twee gerenommeerde acteurs zich in een wereld bevinden waar cultuur een pervers woord is geworden. Een tragikomedie in peepshow-setting over de teloorgang van de artiest die nog steeds vindt; ‘the show must go on’!

We bevinden ons in een fictieve, zeer nabije toekomst, waarbij cultuur uit de samenleving is verbannen. Theaters zijn in brand gestoken, musea vernield, kunstopleidingen gesloten.. Het enige wat qua vertier nog mag is mensen kijken op terrassen, bezoekjes aan de Efteling, sauna’s of seksclubs.. Het kleine groepje acteurs wat nog niet is opgepakt of monddood is gemaakt, is underground gegaan, zoekend naar nieuwe mogelijkheden om hun geliefde theatervak voort te zetten. Onze twee hoofdfiguren doen dat in de vorm van een peepshow. De voorkant van hun gebouw is als peepshow gemaskeerd, een façade! Hun kostuums? Zijn van latex en leer, een sm-achtige vibe, een cover voor als de overheid mocht binnenvallen. Aan hun voet? Kettingen zodat ze ten alle tijden 1,5e meter afstand van elkaar en het publiek te houden. Maar onze geketende hoofdpersonen willen optreden! Ze kunnen niet zonder, maar elke avond is een gevaar…

In de Pers

Het is maar een peepshow heeft een hoge grapdichtheid – zowel door de toneeltekst van Bart van den Donker (die vol met inside jokes voor de theaterliefhebber zit) als door de geestdriftige speelstijl van Kamps en Louwrier, die het publiek gretig bedienen met hysterische mimieken en grote gebaren. De regie van Esther Habbema vindt een goede balans tussen schaamteloos schmieren en strak geregisseerd spel.
Theaterkrant

Heerlijke satire vol grootse gebaren (…) De fijne tekst van Bart van den Donker en het over-the-top-spel en de chemie tussen Wart Kamps en Stephanie Louwrier smelten in regie van Esther Habbema samen tot heerlijke satire met een kern van ernst.
Scènes

Credits

spel Wart Kamps, Stephanie Louwrier tekst Bart van den Donker regie Esther Habbema boekingen Alles voor de Kunsten foto Merlijn Doomernik mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds

Over de makers

Esther Habbema werkte eerder als regisseur/maker met Stephanie Louwrier en Wart Kamps bij de Paradevoorstellingen ‘The Carpenters; live in therapie’ en ‘3 lesbiennes en een Talkshow’. Daarnaast regisseerde zij de afgelopen jaren andere kleinschalige muzikale theatercomedy’s, waaronder meermaals voor het Fringe Festival en is als artistiek producent betrokken bij More Theaterproducties. Als regieassistent of co-regisseur is ze al jaren betrokken bij uiteenlopende grote zaal producties zoals Showponies 1 en 2 van Alex Klaasen en ze is de vaste assistent van Pieter Kramer. Ze regisseert dit seizoen de cabaretsolo van Annick Boer en ‘Motherland’, een monoloog van Jip Smit voor het Fringe Festival.

Wart Kamps en zijn tweelingbroer Tim Kamps wonnen als het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps met Bor Rooyackers het Amsterdams Kleinkunstfestival in 1998. Twintig jaar later is hij te zien geweest in Van God Los, Missie Aarde, Het irritante eiland en nog vele andere film- en televisierollen. Op het toneel zag je hem o.a. in De Goede Richard III en ‘t Schaep met de 5 Pooten, en op De Parade in 3 Lesbiennes en een Talkshow. Wart werkt veel met Pieter Kramer: bij Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Hamlet de Familievøørstelling. In 2015 won Wart voor zijn rol in De Zere Neus van Bergerac een Musical Award voor beste hoofdrol in een grote musical. Afgelopen seizoen speelde Wart ook in Mijn moeder is een diva bij De Toneelmakerij en Repelsteeltje en de blinde prinses van Don Duyns en Pieter Kramer.

Stephanie Louwrier is een veelzijdige theatermaakster/actrice. Stephanie staat al jaren op theaterfestival De Parade en tourt langs de theaters. Zo was ze te zien in de feministische onewomanshow Who run the world in samenwerking met Daria Bukvić, in haar bejubelde solovoorstelling Revolutie van de mislukking en in de voorstelling Verleiders Female met oa Susan Visser, Jelka van Houten. Daarnaast treedt Stephanie op met haar Nederlandse hiphop muziek.

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon marketing en PR is Cat van der Voort (pr @allesvoordekunsten.nl)
Download hier de technische lijst van deze voorstelling.