Over Het Nationale Theater

Thuis in Den Haag en reizend door het land is het de plek waar toneelverhalen worden verteld die nu in dit land urgent zijn en vormt het een nieuw platform voor het nationale gesprek. Het Nationale Theater is een gemeenschapshuis: een open en bruisend huis waar verschillende groepen toeschouwers zich thuis voelen, waarmee ze zich identificeren, waar ze trots op zijn. Een thuis waar gevierd, beleefd, herdacht en samen gedacht wordt.

Met theater voor jong en oud, voorstellingen door gevierde regisseurs en aanstormende talenten, actief reizend door het hele land, is Het Nationale Theater een toonaangevend theaterinstituut, dat iedere inwoner van dit land uitnodigt tot ontmoeting, kunstbeleving en debat.

Opererend vanuit onze politieke hoofdstad, internationale stad van Vrede en Recht, is het een cultureel brandpunt dat theater een prominente plek geeft in het hart van de samenleving.
Met klassiekers uit de wereldbibliotheek, actueel geschreven drama en innovatieve programma’s voedt, faciliteert en inspireert Het Nationale Theater het publiek in zijn zoektocht naar houvast, visie en vermaak.

Het Nationale Theater

Voorstellingen


  • Regisseurs & Makers

    Het Nationale Theater is het thuis van zeven toonaangevende regisseurs, onder leiding van artistiek leiders Eric de Vroedt en Noël Fischer (HNTjong). Alle zeven putten ze hun inspiratie uit de dolgedraaide wereld van nu, koesteren ze een voorliefde voor tekst(toneel) en creëren ze snelgemonteerde, muzikale voorstellingen die show en spektakel dikwijls niet schuwen.

    Eric de Vroedt, Noël Fischer, Sadettin Kırmızıyüz, Theu Boermans, Jeroen de Man, Eva Line de Boer, Casper Vandeputte en Daria Bukvić.

  • Acteurs

    Het acteursensemble van Het Nationale Theater is uniek te noemen: het is een van de laatste, grote toneelensembles in Nederland. Zestien acteurs, elk met haar of zijn unieke energie, kleur en kwaliteiten, die op elkaar ingespeeld zijn en elkaar voortdurend uitdagen. Zij zijn dé vertrouwde gezichten van ons gezelschap, die voortdurend transformeren van rol naar rol. En u steeds weer weten te verrassen.

    Jaap Spijkers, Hein van der Heijden, Romana Vrede, Mark Rietman, Joris Smit, Betty Schuurman, Bram Coopmans, Stefan de Walle, Bram Suiker, Mariana Aparicio, Rick Paul van Mulligen, Yela de Koning, Antoinette Jelgersma, Tamar van den Dop, Emmanuele Ohene Boafo en Soumaya Ahouaoui.