Horror.
Jakop Ahlbom

Het meeslepende, spannende en visuele theaterspektakel Horror van de Nederlands/Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom zal vanaf september 2017 opnieuw te zien zijn in binnen- en buitenland!

Horror

Kom opnieuw huiveren!

Een vrouw komt met haar twee vrienden terug naar het ouderlijk huis, waar ze jaren geleden vertrok. Het huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. Wat er met haar oudere zus is gebeurd weten de vrienden niet. Haar wraakzuchtige geest maakt zich echter kenbaar aan het gezelschap. In flashbacks dringt het verleden zich op, de onbarmhartige ouders, de beknelde jeugd. De jongste zus wordt hardhandig geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

HORROR is de nieuwste voorstelling van theatermaker Jakop Ahlbom. De voorstelling is een hommage aan het horrorgenre vol special effects, die het publiek met open mond doet verbazen en laat huiveren.

Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilm. Als puber verslond hij alle horrorfilms die hij kon vinden. De absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, het duistere onbekende en de adrenalinekick die het horrorgenre teweeg brengt raakten hem altijd al. Horrorauteur Lovecraft schreef: ‘The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.’ Het is deze diep verborgen angst die Ahlbom in HORROR heeft verbeeld. Hoe ga je om met een traumatisch verleden. Moet je dat onder ogen zien om door te kunnen leven. En hoe ga je als slachtoffer om met het gevoel van schuld.

Fotografie © Sanne Peper.
Datum Plaats Locatie
vr 8 september 2017 IJmuiden Stadsschouwburg Velsen
Tijd: 20:15. Buy Tickets
di 12 september 2017 Hannover (DE) Theater am Aegi
Tijd: 20:00. Buy Tickets
wo 13 september 2017 Hannover (DE) Theater am Aegi
Tijd: 20:00. Buy Tickets
do 14 september 2017 Hannover (DE) Theater am Aegi
Tijd: 20:00. Buy Tickets
vr 15 september 2017 Hannover (DE) Theater am Aegi
Tijd: 20:00. Buy Tickets

Klik hier voor de volledige speellijst

‘Stukken zonder veel tekst, maar vol magie. Geestig, onweerstaanbaar eng.’ De Volkskrant ****

‘Horror met poëtische kracht.’ Trouw ****

‘De grenzen van de inventiviteit in theaterstuk Horror zijn verbluffend.’ Het Parool ****

‘Superieur griezelen.’ Theaterkrant ****

Concept en regie: Jakop Ahlbom Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Maurits van den Berg, Reinier Schimmel Understudies: Andrea Beugger, Anna Gehlin, Marinke Eijgenraam, Klaus Jürgens Dramaturgie: Judith Wendel Kostuumontwerp: Esmee Thomassen, Kyra Wessel (assistent) Decor: Douwe Hibma, Jakop Ahlbom in samenwerking met Remco Gianotten Lichtontwerp: Yuri Schreuders Music design: Wim Conradi, Bauke Moerman Producer: Wilma Kuite Scenefotografie: Sanne Peper

Financieel mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds en VSB Fonds en ruim 60 particuliere begunstigers