Hotel Modern |

 

Theatergroep Hotel Modern versmelt muziek, performance, poppenspel en film in beeldende voorstellingen. Maquettes spelen een belangrijke rol: in het theater worden complete miniatuurwerelden gebouwd, bevolkt door duizenden personages. Zo kan het publiek letterlijk vanuit een macroperspectief naar de wereld kijken.

De verschrikking van oorlog is een terugkerend thema. In de internationale theaterhit “De Grote Oorlog” wordt de loopgravenstrijd van de Eerste Wereldoorlog verbeeld. Op het podium zien we een miniatuur-filmset: met potgrond, peterselie en roestige spijkers bouwen de spelers landschappen van het westelijk front. Met minicamera’s duiken ze de loopgraven in en laten het publiek kijken door de ogen van de strijdende soldaten. De beelden worden voorzien van een live soundtrack en levensgroot geprojecteerd, het resultaat is verbluffend intens en realistisch.

De voorstelling “Kamp” is een theatraal portret van concentratiekamp Auschwitz, waarin een podiumvullende maquette van een vernietigingskamp tot leven wordt gewekt.

De groep maakt ook absurdistisch en licht werk. Zo is “Garnalen Verhalen” een vrolijk portret van de mensheid waarbij 350 echte gedroogde garnalen de rol van mensen spelen.

De artistieke kernleden zijn actrices Arlène Hoornweg en Pauline Kalker en beeldend kunstenaar en performer Herman Helle. Het gezelschap won vele prijzen, waaronder de Erik Vos prijs, de publieksprijs van het Festival aan de Werf, de Europese Prix de Coppet, de CJP Trofee en de VSCD Mimeprijs. Hotel Modern toert over de hele wereld en speelt van Parijs tot Milaan en van New York tot Tokyo.

Gerelateerd