Over ICK

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en tal van research –en educatieve projecten initieert. Als Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is. In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal. Het repertoire van ICK bezit de bijzondere kwaliteit bij het publiek een diepere gelaagdheid over te brengen, terwijl ook toeschouwers die puur willen genieten van de schoonheid van dans zich tot de voorstellingen aangetrokken voelen. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

ICK werkt de komende jaren aan het verder uitbouwen van het platform. Met internationaal opererende choreografen wordt voor en met het dansensemble een hedendaags dansrepertoire opgebouwd. Jonge choreografen krijgen de kans er te werken aan hun eigen signatuur. De educatieve activiteiten worden uitgebreid en zowel de research projecten als de educatie projecten worden nog steviger ingebed in een internationaal netwerk.

Ook wordt er interlokaal gewerkt: ICK geeft gestalte aan een intensieve artistieke, culturele en zakelijke uitwisseling tussen de eigen organisatie die gevestigd is in Theater de Meervaart, in Amsterdam-West en het Ballet National de Marseille, waar Greco en Scholten eveneens de artistieke directie voeren.

ICK wordt financieel gesteund door de Gemeente Amsterdam, het Fonds Podiumkunsten, Stichting AMMODO en Booking.com.

ICK
Foto © Alwin Polana

 • Speellijst

  Datum Plaats Podium Land
  Tour: De Laatste
  21/02/19 Den Bosch Verkadefabriek Netherlands
  Tijd: 20:30. Tickets

  Bekijk de hele speellijst
  Datum Plaats Podium Land
  Tour: De Laatste
  21/02/19 Den Bosch Verkadefabriek Netherlands
  Tijd: 20:30. Tickets

 • Publiciteit

  Voor alle publiciteit en het publiciteitsmateriaal  kunt u terecht bij ICKamsterdam – Ruben Theunissen: +31 (0)20 616 72 40, ruben@ickamsterdam.nl

  website ICK