ICK.
7even - I/II/III/IIII - Ziel | Roh

Over ICK.

Foto Alwin Poiana

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en tal van research –en educatieve projecten initieert. Als Stadsgezelschap Dans van Amsterdam en huisgezelschap van theater De Meervaart draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Het dansensemble van ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal die door de choreografen ontwikkeld is. In het werk staat het intuïtief bewegende lichaam altijd centraal. Het repertoire van ICK bezit de bijzondere kwaliteit bij het publiek een diepere gelaagdheid over te brengen, terwijl ook toeschouwers die puur willen genieten van de schoonheid van dans zich tot de voorstellingen aangetrokken voelen. Het gezelschap ontving diverse prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

ICK werkt de komende jaren aan het verder uitbouwen van het platform. Met internationaal opererende choreografen wordt voor en met het dansensemble een hedendaags dansrepertoire opgebouwd. Jonge choreografen krijgen de kans er te werken aan hun eigen signatuur. De educatieve activiteiten worden uitgebreid en zowel de research projecten als de educatie projecten worden nog steviger ingebed in een internationaal netwerk.

Ook wordt er interlokaal gewerkt: ICK geeft gestalte aan een intensieve artistieke, culturele en zakelijke uitwisseling tussen de eigen organisatie die gevestigd is in Theater de Meervaart, in Amsterdam-West en het Ballet National de Marseille, waar Greco en Scholten eveneens de artistieke directie voeren.

ICK wordt financieel gesteund door de Gemeente Amsterdam, het Fonds Podiumkunsten, Stichting AMMODO en Booking.com.

Foto Alwin Poiana
Datum Plaats Locatie
Speellijst: 7even
wo 20 september 2017 Rotterdam Rotterdamse Schouwburg
Tijd: 20:15.
za 23 september 2017 Amsterdam De Meervaart
Tijd: 19:00.
do 28 september 2017 Heerlen Theater Heerlen
Tijd: 20:30.
vr 29 september 2017 Breda Chassé Theater
Tijd: 20:30.
wo 11 oktober 2017 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 20:00.
volledige speellijst

Florentina Holzinger

Attitude No 1 feat. balanxinebaby

You can’t just rely on that body-ody-ody (hot bod). RuPaul)
Florentina Holzingers werk draait steeds om de representatie van vrouwen en machtsrelaties. Het kan gezien worden als een poging om een ruimte te creëren waarin uitdrukking gegeven kan worden aan het volledige potentieel van het vrouw-zijn en de vrouwelijke lichamelijkheid. In Attitude No1 feat. balanxinebaby gaat Florentina te werk als bij een BBC World aflevering: eerst komen alle wereldproblemen aan bod, waarna de planeet door middel van dans gered zal worden. Attitude No 1 feat. balanxinebaby streeft naar het openen van een ruimte om kwesties als fysieke vervreemding en individuele identiteit in relatie tot schoonheid te verkennen. Attitude No1 feat. balanxinebaby is een informele meditatie op ideeën van het dualisme: het vermogen vs onbekwaamheid, banaal vs subliem, gewoon vs buitengewoon, kunstmatig vs authentiek, vrije tijd vs arbeid. Attitude No1 feat. balanxinebaby is een fysiek onderzoek naar het lichaam van een getrainde ballerina. In haar laatste choreografisch werk, ging Florentina's focus meer en meer in de richting van vragen die te maken hebben met vrouwelijkheid of 'vrouwelijke dans of performance' en de positie die de vrouwelijke kunstenaar inneemt tijdens het creatieproces. Dit resulteert nu in een performance gericht op een specifiek type lichaam (de ballerina) dat wordt uitgenodigd actief deel te nemen aan het proces. Hoe veranderen we iets normaals in iets abnormaals en waarom? Doet het fysieke er toe? Hoe belangrijk zijn fysieke mogelijkheden om dans te maken? Wat is performance onder specifieke omstandigheden? En hoe redt deze dans de planeet?
RuPaul: When you’re a drag queen, you gotta be able to beat that face (flawlessly apply your makeup), sissy that walk (walk like a lady) and lip sync for your life (mime a song in a dramatic fashion).
Choreografie Florentina Holzinger Dans Lenneke Vos Muziek Stefan Schneider Productie ICKamsterdam

website ICK

Voor alle publiciteit en het publiciteitsmateriaal  kunt u terecht bij ICKamsterdam – Ruben Theunissen: +31 (0)20 616 72 40, ruben@ickamsterdam.nl