Ik zeg toch sorry | Raymi Sambo Maakt | Theatergroep Aluin

 

Een voorstelling over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis, hoe schrijnend de rollen ook verdeeld waren.

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?
Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

Raymi Sambo en Victorine Plante (theatergroep Aluin) kennen elkaar van de toneelschool. Een aantal jaar geleden ontstond het idee voor de voorstelling Ik zeg toch sorry waarna de makers de handen ineensloegen voor deze coproductie. De expertise van Raymi Sambo Maakt om van bijtende actuele onderwerpen theater te maken en de ervaring met historisch theater van Aluin, veroorzaakt een mooie en spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

CREDITS
concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante tekst Erik Snel met medewerking van Ayden Carlo en Raymi Sambo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decor Marcel Dolman kostuum Anouk van Schie licht Claus den Hartog regie-assistentie Shabnam Baqhiri productie Inzez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage)

IN DE PERS
“Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.”
★★★★ NRC

“Weergaloze historische voorstelling die aanzet tot het nadenken en praten over deze en andere belangrijke filosofische en politieke vraagstukken.” 
★★★★★ Oerol Dagkrant

“Origineel, zeer aangrijpend. Een uiterst intelligent gemaakte mix van geschiedenis en drama.” ★★★★★  Scènes

“Treffend. Het stuk komt aan, zoals het bedoeld is. Na afloop wordt er nog stevig nagepraat.”
De Nieuwe Utrechtse Krant

SPEELPERIODE
Oktober tot en met december 2022, extra speeldata juni en juli 2023.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Maaike Tjepkema, maaike [at] raymisambo [dot] nl