IK ZEG TOCH SORRY | Raymi Sambo Maakt | Theatergroep Aluin

 

Een voorstelling waarin stemmen uit de geschiedenis pijnlijk invloed lijken te hebben op onze blik op het heden.

Diverse historische personages worden in deze coproductie van theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt tot leven gebracht. Zwarte en witte makers komen bij elkaar op een fictieve plek om de afschaffing van de slavernij in 1863 te vieren en hierop te reflecteren. De viering wordt omlijst door toespraken van betrokkenen uit deze periode.
Wat het inleven in deze personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt pijnlijk duidelijk in “Ik zeg toch sorry”. Want wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? En waar komt die weerstand vandaan?

Raymi Sambo en Victorine Plante (theatergroep Aluin) kennen elkaar van de toneelschool. Een aantal jaar geleden ontstond het idee voor de voorstelling “Ik zeg toch sorry” waarna de makers de handen ineensloegen voor deze coproductie. De expertise van Raymi Sambo maakt om van bijtende actuele onderwerpen theater te maken en de ervaring met historisch theater van Aluin, veroorzaakt een mooie en spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

CREDITS
concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante tekst Erik Snel (Vaderlandse oorlog, De Maliebaanmonologen) in samenwerking met Ayden Carlo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Stacyian Jackson, Urmie Plein, Raymi Sambo en Nard Verdonschot.

SPEELPERIODE
oktober t/m december 2022, première 30 september Theater Kikker