Firma Draak / Feikes Huis

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester.

In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden?

Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultereclash-live-Anime epos!

Lees hier een interview met Mathieu en Nick over Japanse Meisjes.

Japanse Meisjes
 • credits

  Concept & spel: Mathieu Wijdeven, Nick Bos Eindregie: Eva Line de Boer  Geluidsontwerp: Tommy Ventevogel  Kostuums: TerrorKittens  Bewegingsadvies: Jija Sohn  Dramaturgie: Pol Eggermont  Techniek & lichtontwerp: Jamie Barson  Productie: Jara Enkelaar  Publiciteit: Anil Jagdewsing  Zakelijk Directeur: Wilma Kuite  Met dank aan: Steef de Jong, Ellis van Maarseveen, Huis Utrecht, Hotel Modern, HNT

 • Speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • biografie

  Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven en maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Voor hun voorstellingen halen ze hun inspiratie uit de wereld van virtual reality,  Science Fiction, strips, games, Netflix, Youtube en Cosplay. Voor elke voorstelling gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van fysiek en visueel vertellen en scheppen telkens een nieuw mini-universum op het toneel. Ze maakten en speelden onder meer Ultimate Cube, Cube to.., Ro-Bot en NXT LVl.