Over Het Geheim van de Meester College

In 2016 maakte Nederland kennis met het AVROTROS-programma HET GEHEIM VAN DE MEESTER, waarin de roemrijke geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst aan bod kwam.

In het programma reconstrueren Jasper Krabbé en het team van experts, bestaande uit kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher, de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed en zo dicht mogelijk bij zijn stijl, techniek, belevingswereld en tijdsgeest te komen.

Het team en de gereconstrueerde meesterweken uit seizoen 1 en 2 komen nu naar de theaterzaal. Tijdens HET GEHEIM VAN DE MEESTER COLLEGE vertellen Jasper Krabbé en de experts live, geïllustreerd door de werken uit het tv-programma, met verdiepende en exclusieve informatie hoe zij de meesterwerken tot leven hebben gebracht. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen én om de kunstwerken van dichtbij te bekijken. AVROTROS maakt opnames van deze interactieve ontmoetingen met het publiek.

Alle veertien werken uit seizoen 1 en 2 staan tijdens het theatercollege centraal en zullen allemaal te zien zijn. Wilt u de opnames bijwonen? Kijk op avrotros.nl/geheimvandemeester voor meer informatie en kaartverkoop.

Het Geheim van de Meester College
Foto © AVROTROS / Sanja Marusic

 • Speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.


  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • Credits

  Team: teamleider Jasper Krabbé, kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher.
  Eindregie: Pol Eggermont
  Techniek: Daan Kapteijn, Lodewijk Wijnberg
  Productieleiding:
  Productiecollectief/ Janneke den Engelsen, Peter Poel
  Geproduceerd door: Alles voor de Kunsten & POSVIDEO in opdracht van AVROTROS
  Naar een idee van:
  TV Wonder en POSVIDEO
  Grafisch ontwerp:
  Sanne van Rooij
  Beeld: Sanja Marusic
  Vormgeving: The Viewmasters

  MEER INFO EN KAARTVERKOOP: avrotros.nl/geheimvandemeester