Kaap Liefde | Raymi Sambo Maakt

 

Een voorstelling over liefde, (on)macht, obsessie en wraak.
Als Astrid overwerkt raakt, boekt ze in een opwelling een reis naar een Afrikaans land met prachtige palmstranden. Daar drommen al snel beach boys om haar heen, maar haar oog valt op de veel jongere, trotse visser Kofi. Ze worden verliefd en Astrid neemt hem mee naar Nederland, waar hun tweeling wordt geboren. Maar hoe gelukkig hij ook is met de kinderen, Kofi kan hier niet goed aarden. Hij worstelt met de taal, heeft moeite een baan en aansluiting met de mensen om hen heen te vinden.

Wanneer Astrid verliefd wordt op een zwarte collega van haar, staat Kofi haar levensgeluk in de weg en wil ze dat hij terugkeert naar waar hij vandaan kwam. Hij blijkt geen rechten te hebben wat betreft de kinderen en raakt geobsedeerd door het opportunisme van zijn vriendin. Haar machtspositie drijft hem haast tot waanzin. Op een dag haalt hij de kinderen van het schoolplein en vertrekt. Als Astrid met een televisieploeg afreist naar zijn geboortedorp, begint de klopjacht op Kofi. Kaap Liefde is een omgekeerde Medea, geïnspireerd op het programma ‘Ontvoerd’ maar waarbij dit keer beide perspectieven een plek krijgen.

Stichting Raymi Sambo Maakt is sinds 2018 de naam waaronder regisseur en acteur Raymi Sambo projecten realiseert die hun wortels vinden in de Nederlandse interculturele samenleving. De verhaalgegevens komen voort uit de actualiteit en zijn ingebed in een universele thematiek en relevant en herkenbaar voor een breed, cultureel divers publiek.

BackBone is opgericht door choreograaf Alida Dors en wilt de hiphop dans in Nederland en daarbuiten verder ontwikkelen door het hiphop dansvocabulaire te verdiepen, de hiphop dans te linken aan andere kunst- en dansdisciplines. En het bereik van deze dansvorm niet alleen te verbreden naar andere podia en publiek, maar ook naar de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt.

CREDITS
spel, dans Marian Mudder, Romano Haynes plus 5 dansers regie Raymi Sambo choreografie Donna Chittick tekst Maaike Bergstra dramaturgie GereardJan Rijnders

SPEELPERIODE
najaar 2021, première juni 2021 Oerol Festival