Leo Africanus.
Amsterdams Andalusisch Orkest

Leo Africanus is een muzikale vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan el Wazzan.

Leo Africanus

Leo Africanus is een muzikale vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan el Wazzan. Na de val van Granada (1492) moest hij als tienjarig kind vluchten en zou hij zijn identiteit nooit meer ontlenen aan een land, een stad en een specifieke cultuur of religie. Als hij de oversteek maakt van het Afrikaanse continent naar Europa, wordt hij door een groep piraten overmeesterd en gevangen gezet in een donkere kerker in Rome. Zijn verschijning wordt opgemerkt door de paus, die hem omdoopt tot Leo Africanus. De paus en Leo Africanus, katholiek en moslim, voeren een aantal gesprekken tegen de achtergrond van een politiek woelige tijd. Het wordt een confrontatie tussen twee wereldlijke geesten, waarin ze ieder vanuit een eigen perspectief elkaars geschiedenis bekijken en proberen te begrijpen. De voorstelling is een combinatie van verschillende muziekstijlen, vertelkunst, cabaret en toneel; een dynamisch samenspel tussen muzikanten en acteurs. Laat je meeslepen door zijn levensverhalen en praat tijdens de voorstelling op een interactieve manier mee. De grote vraag is: wat maakt de mens wie hij is? In hoeverre kan je jouw eigen identiteit aanpassen? Wanneer ben je dan nog jezelf?

Dwight Breinburg
Datum Plaats Locatie
wo 18 oktober 2017 Amsterdam De Meervaart
Tijd: 20:30.
do 19 oktober 2017 Amsterdam De Meervaart
Tijd: 20:30.
vr 20 oktober 2017 Amsterdam Podium Mozaïek
Tijd: 20:30. PREMIÈRE
vr 3 november 2017 Amsterdam Bijlmer Parktheater
vr 17 november 2017 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 20:30.
vr 24 november 2017 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15. Theater aan het Spui 2

Regie: Mohamed Aadroun en Bart Oomen | Tekst: Mohamed Aadroun | Tekstbewerking: Bart Oomen | Acteurs: Dwight Breinburg, Abdelkarim el Baz (o.v.) en Jeffrey Spalburg (o.v.) | Muzikanten: Francesco Bongiorno (percussie) en Abderrahim Semlali (viool) | Muzikale dramaturgie: Anastasis Sarakatsanos | Productieleiding: Yassine Boussaid
Website Amsterdams Andalusisch Orkest