Boost Producties

Man met Hoed (10+) is een bijzondere mix van circus, theater, dans en beeldende kunst van Boost producties, geregisseerd door Jakop Ahlbom.

Een man met een hoed en een jurk hangt aan een lamp. Hij zwaait heen en weer. Plotseling laat hij de lamp los en hij valt met een smak op de grond. Dan gaat de deur open…

Een man krijgt bezoek van verschillende kanten van zichzelf. Met allerhande fysieke en visuele trucs, in een doorgezaagde eenkamerwoning en met negen hoeden zonder kapstok, proberen ze de ‘ik’ te worden. Wie van hen is gezichtsbepalend? En wat als de vrouwelijke kant wint, wordt hij dan een zij? Fysieke en visuele hoogstandjes komen samen in een surrealistisch decor.

Foto © Marjory Haringa
 • Boost Producties

  Boost Producties is één van de voortrekkers van het nieuwe circus in Nederland  en maakte deafgelopen jaren theatervoorstellingen met stijgend succes.Met eigentijdse circusvoorstellingen als Redonda, Kijker en Man met Hoed toert Boost Producties met veel succes door Nederland en België.

 • Speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.


  Bekijk de hele speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.

 • Teaser

 • Pers

  Volkskrant ****
  “Een heerlijk spektakel waar de acrobaten hun publiek (10+) meenemen”. “Wat we op Ahlbomiaanse manier meekrijgen is een sfeer van suspense en mensen die virtuoos de ruimte bespelen”.

  Telegraaf ***
  “Dans, acrobatiek, illusionisme, slapstick en suspense wisselen elkaar moeiteloos af” “Een meer dan fascinerend schouwspel waarbij klassieke circuselementen in een nieuw jasje zijn gestoken”

  Parool ***
  “Het nieuwe circus krijgt het hooggeëerd publiek hier volop.” “De theatraliteit is bij regisseur Jakop Ahlbom in goede handen”

  HDC Media
  “Uitmuntend in bijzondere acrobatiek, onverwachte sprongen, krankzinnige salto mortale’s en nooit eerder geziene jongleeracts. Zo snel dat je ogen het amper bijhouden.” “een voorstelling die alles heeft om je op het puntje van de stoel te houden.”

 • Credits

  Initiatief Boost producties. Regie Jakop Ahlbom. Circusregie Lennie Visser. Artiesten Galatee Auzanneau, Marieke Thijssen, Aurel Renault, Marius Pohlmann en David Mupanda. Toneelbeeld Jelle Engel. Props Mariëlle Heessels. Geluidsontwerp Wim Conradi. Lichtontwerp Maarten Verheggen. Techniek Ramses Nieuwenhuizen.