Boost Producties – Man met Hoed.

  • © Marjory Haringa

  • © Marjory Haringa

  • © Marjory Haringa

  • © Marjory Haringa

Publiciteitstekst
Man met Hoed (10+) is een bijzondere mix van circus, theater, dans en beeldende kunst van Boost producties, geregisseerd door Jakop Ahlbom.

Een man met een hoed en een jurk hangt aan een lamp. Hij zwaait heen en weer. Plotseling laat hij de lamp los en hij valt met een smak op de grond. Dan gaat de deur open…
Een man krijgt bezoek van verschillende kanten van zichzelf. Met allerhande fysieke en visuele trucs, in een doorgezaagde eenkamerwoning en met negen hoeden zonder kapstok, proberen ze de ‘ik’ te worden. Wie van hen is gezichtsbepalend? En wat als de vrouwelijke kant wint, wordt hij dan een zij? Fysieke en visuele hoogstandjes komen samen in een surrealistisch decor.

Boost Producties is één van de voortrekkers van het nieuwe circus in Nederland  en maakte deafgelopen jaren theatervoorstellingen met stijgend succes.Met eigentijdse circusvoorstellingen als Redonda, Kijker en Man met Hoed toerde Boost Producties met veel succes door Nederland en België.

Credits
Initiatief: Boost producties
Regie: Jakop Ahlbom
Circusregie: Lennie Visser
Artiesten: Galatee Auzanneau, Marieke Thijssen, Aurel Renault, Marius Pohlmann, David Mupanda
Toneelbeeld: Jelle Engel
Props: Mariëlle Heessels
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Techniek: Ramses Nieuwenhuizen.

Bio
In de jaren negentig ontstond er binnen het circus een nieuwe stroming: het nieuwe circus of contemporary circus. Er werd gezocht naar cross-overs met tekst, dans en thematiek, naar de zeggingskracht van de beweging binnen een theatraal concept. Boost Producties is éénvan de voortrekkers in Nederland van deze stroming en maakte deafgelopen jaren theatervoorstellingen met stijgend succes. Lennie Visser is oprichter, zakelijk leider en regisseur van Boost Producties. Hiervoor maakt ze theaterproducties, waarin ze het spanningsveld opzoekt tussen circus, beeldende kunst, dans en theater. Met hun eigentijdse circusvoorstellingen toert Boost Producties met veel succes door Nederland en België

Voorstellingen van Boost Producties zijn: Man met Hoed festivalversie (2009), Uitblinkers (2010), Trees (2010), Muurbloem (2012), Redonda (2013), Kijker, zie ik zie ik, wat jij wel ziet? (2015) en Man met Hoed zaalvoorstelling (2016).

Klik hier voor de trailer

Publiciteit: Pien Roeland