Maria Goos, Sieger Sloot, Michiel de Jong |

 

Maria Goos (1956) volgde de opleiding tot docent aan de toneelacademie in Maastricht. Schreef voor televisie ’Pleidooi’ en ’Oud Geld’. Beide series ontvingen allerlei prijzen. Doorbraak met het stuk ’Cloaca’, het werd verfilmd en kreeg een Engelse, Duitse en Spaanse bewerking. In 2007 ging het eerste deel van het vierluik ’De geschiedenis van de familie Avenier’ in première. In 2005 kreeg zij de Gouden Ganzenveer voor haar oeuvre, in 2008 de Edmond Hustinxprijs een onderscheiding voor toneelschrijvers en in 2011 de Breda Oeuvreprijs.
De eerste samenwerking van Maria Goos, Sieger Sloot en Michiel de Jong was in 2011 in de door Goos geschreven voorstelling ‘De Hulp’.

Michiel de Jong (1973) afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij speelde in onder andere de theaterproducties ‘Het schaep met de 5 pooten’ en ‘Zomerzotheid’ en in televisieseries ‘De Erfenis’ en ‘Het Glazen Huis’. In 2004 richtte hij samen met Sieger Sloot het gezelschap Stichting de Praktijk op, met als debuut een theaterversie van ‘Hurly Burly’. Heeft tevens vele radio- & tv- commercials, animatieseries en bedrijfsfilms ingesproken.

Sieger Sloot (1977) studeerde in 2000 af aan de Amsterdamse Toneelschool, speelde in de voorstellingen ‘Blind Date’ en ‘Cloaca’. En in verscheidene televisieseries, onder andere in ‘Vliegende Hollanders’ en ‘I.M.’. Naast zijn tv-, film- en theaterwerkzaamheden heeft Sieger zich de afgelopen jaren ontwikkeld als veelgevraagd voice-over. Ook was hij één van de bedenkers van ‘De Grote Generatie Show’ (BNNVARA, 2020).

Gerelateerd