Marjolijn van Heemstra |

 

Marjolijn van Heemstra (1981) studeerde godsdienstwetenschappen, is columnist, schrijfster en werkt als theatermaker.

Ze maakte reeds het drieluik Family ’81 (2011) en Mahabharata (2012) en Garry Davis (2013) en de voorstelling Jeremia (2014). Vorig jaar speelde ze samen met dominee Remy Jacobs Als ik de liefde niet heb. Dit seizoen maakt ze samen met de Afghaanse vluchtelinge Zohre de voorstelling Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap.
Van Heemstra is tevens bekend door haar wekelijkse columns over het moderne leven als kersverse ouders voor Trouw en haar boeken waaronder ‘De laatste Aedema’ en ‘Meer hoef dan voet’. In mei wordt haar nieuwste roman ‘En we noemen hem’ uitgebracht bij Das Mag Uitgevers.

In 2010 kwam haar dichtbundel ‘Als mozes had doorgevraagd’ uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs.

Met de voorstelling Mahabharata werd ze genomineerd voor de Europese Zürcher Kantonalbank Förderpreis 2013. Deze wordt jaarlijks op het Zürcher Theater Spektakel uitgereikt aan een gezelschap of theatermaker met een innovatieve en unieke benadering van theater.

Gerelateerd