Niet de vaders | Minou Bosua

 

Minou Bosua speelt ‘vader en voedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.
Minou Bosua (voorheen van cabaretduo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

IN DE PERS
Bosua gaat actief op zoek naar verbinding met de zaal en bevraagt op verschillende momenten het publiek. Smits geeft kritisch tegenwicht aan haar gedrevenheid en spontane uitbarstingen.
De Theaterkrant

Niet de vaders laat zien hoe het is om als buitenstaander je eigen kind te zien opgroeien.”
De Volkskrant

Minou was te gast in Nooit Meer Slapen om te vertellen over de voorstelling Niet de vaders, het moederschap en meer.
Luister hier terug

CREDITS
spel, tekst
Minou Bosua, Eelco Smits regie Mijke de Jong muziek Erik Vlasblom videobeeld Maasja Ooms vormgever Bas Koster fotografie Karin Jonkers

De voorstelling wordt muzikaal omlijst door een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor: Peter Jacobs, Tijn de Jong, Joris Elsendoorn, Jeroen van Lente, Gerrit Baggermans, Robert van Rossum, Ton Diteweg, Frank van Oirschot, Menno van Es, Frank van Emmerink, Camiel Schols, Mario Laheij, Michiel Borgman.

SPEELPERIODE
September – november 2021.

VOOR DE THEATERS
Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon marketing en PR is Isabel Meloen
(publiciteit @minoux.nl)

Download hier de technische lijst van deze voorstelling.

Gerelateerd