SADETTIN K | HNT

SADETTIN K en Het Nationale Theater

 Wat zouden we zijn zonder de media? Zonder elke ochtend de krant, de radio, het achtuurjournaal, de achtergronden en de reportages rondom grote wereldgebeurtenissen?

In NIEUWS onderzoekt Sadettin Kirmiziyüz – met ondersteuning van multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout – de rol die de media in onze levens spelen, en hoe ze ons perspectief beïnvloeden. 

Van fake nieuws tot de dagelijkse talkshowtafel: ze bepalen onze kijk, onze ideeën en zorgen voor vertrouwen of wantrouwen in de samenleving. Of het nu gaat om de berichtgeving over de mislukte couppoging in Turkije of de beeldvorming rond actievoerende boeren: de media zijn ons venster naar de wereld. Ze bepalen voor een groot deel hoe wij in die wereld staan. Een vrolijke, confronterende voorstelling over hoe mensen altijd achter ‘de actualiteit’ aan rennen, zeker in tijden van Corona en quarantaine.

NIEUWS is de vierde voorstelling die SADETTIN K maakt in coproductie met Het Nationale Theater. Eerder maakten zij samen o.a. Citizen K. en DOPE.

De pers over Citizen K.
Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.” Volkskrant ★★★★★ 

dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.” Trouw ★★★★★

De pers over DOPE
DOPE is een puntig relaas en soms ook een hilarische vertelling” Volkskrant ★★★★
“Kers op de taart zijn de mooie vormgeving en lichteffecten.” Scenes ★★★★

 

Nieuws
© Sanne Peper
  • cREDITS

    concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz | muziek en spel Kaspar Schellingerhout |
    foto Sanne Peper