Om de hoek woont een struik | Plankton

 

In Om de hoek woont een struik brengt makersduo Plankton, Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van Studio Ree (Frederik de Clercq).
Plankton maakt beeldend theater voor alle leeftijden. Het werk van het makersduo is beeldend, absurdistisch en speels.

CREDITS
concept, maquette en uitvoering Plankton – Sonja van Ojen, Hendrik Kegels eindregie Lisa Schamlé (La Isla Bonita) dramaturgie Pol Eggermont houten constructie Vincent van Ojen licht Thomas Claessens
muziek Studio Ree (Frederik de Clercq) ondersteuning decor Dominique van de Zande, Wieke van Rosmalen, Vincent van Ojen coaching Ilrish Kensenhuis coproductie Feikes Huis, Makershuis Tilburg en Festival Cement mogelijk gemaakt door Amarte fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Theaterstimuleringsprijs, Annetheater, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Helmond en Brand Cultuurfonds Limburg

IN DE PERS
“In Om de hoek woont een struik zijn het de dingen, de muren, de DIXI-toiletten en de ondergrondse keien die tot leven komen”… “Zo stimuleren de makers de fantasie én de aandacht voor onze omgeving – eenmaal weer buiten valt ieder kleurig detail je op, van een scheef paaltje tot balkons in aanbouw. En voor je het weet, rijd je met een nieuw verhaal in je hoofd over een rotonde”.
Theaterkrant

“Het hoogtepunt van de openingsweek van Tweetakt Festival is het beeldende Om de hoek woont een struik” (…) “wat volgt is een wonderlijk feest van winkelwagentjes in polonaise, discoënde flatgebouwen en een schuchter flirtende treurwilg. De wereld, zo blijkt heeft de mens niet nodig om een feestje te vieren.”
NRC

OVER PLANKTON
Vanaf eind 2022 gaan Sonja van Ojen en Hendrik Kegels verder onder de naam Plankton. Sonja & Hendrik studeerden in respectievelijk 2019 en 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en startte in het najaar van 2021 een vierjarig talenttraject bij Stip jeugdtheaterproducties.
Zij maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen en aandachtigerte zijn voor hun omgeving.
In 2020 wonnen Sonja en Hendrik met het concept van deze voorstelling de BNG Theaterstimuleringsprijs en werd Om de hoek woont een struik geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.

SPEELPERIODE
3 september 2023, februari tot en met mei 2024.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.
Vragen over publiciteit en marketing: PUBLICITEIT [AT] FEIKESHUIS [DOT] NL