Onvoorspelbaar Verleden

Black Sheep Can Fly | Saman Amini, Nima Mohaghegh in coproductie met Theater Utrecht

///AFGELAST\\\ Een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

/// AFGELAST \\\

Door de recente opleving van Corona en de maatregelen die daartegen genomen moeten worden, zien Black Sheep Can Fly & Theater Utrecht zich genoodzaakt om de tournee van Onvoorspelbaar Verleden te annuleren. In de huidige onzekere situatie is een tournee zoals we die gepland hadden helaas niet mogelijk en dat betreuren wij enorm. Er is de laatste maanden keihard gewerkt aan de voorstelling, dit besluit is een bittere pil. We zijn voornemens om de productie in een later seizoen alsnog te spelen.

Na de succesvolle voorstellingen A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden komt theatermaker Saman Amini nu met Onvoorspelbaar Verleden, een muzikale voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

Dit tragikomische verhaal draait om Amir, een talentvolle en gerespecteerde zanger aan de top van zijn carrière. Ondanks al het succes is Amir verre van gelukkig. Hij is depressief, drinkt alsof er geen morgen meer is en en raakt steeds verder verwijderd van alles wat hem lief is in het leven.

Na een mislukt optreden stort zijn wereld in elkaar. Zijn fans en vrienden keren zich tegen hem. Die avond drinkt Amir als nooit tevoren en belandt in een zwart gat. Als hij weer bijkomt, is hij op het strand van Baarzagh, het station tussen hel en aarde. Amir komt in een hallucinante nachttocht terecht waar hij via donkere krochten en diepe dalen zijn weg naar huis probeert terug te vinden.

Saman Amini’s kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend. Ook in deze voorstelling gaan theatrale scenes en sterk persoonlijke liedjes moeiteloos in elkaar over. En zoals altijd weet Amini humor constant af te wisselen met scherpe inzichten.

Saman Amini: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan. Verbinding met onze families, vrienden en de samenleving waarin wij leven.

Credits

concept, regie, muziek Saman Amini tekst Saman Amini i.s.m Arie de Mol tekstuele bijdrage Vincent van der Valk spel Saman Amini, Arie de Mol eindregie, dramaturgie Nima Mohaghegh coach Thibaud Delpeut muzikaal leider, muzikant Martin Verheesen elektronische arrangementen Rui Reis Maia scenografie Alaa Minawi ontwerp animaties, grafische vormgeving Tom Jager animaties, visuele effecten Huig van den Hoofdakker hoofd techniek Oscar Cheizoo techniek, AV Mike van de Sande zakelijke leiding Christine de Jager productie Black Sheep Can fly / Esmee Verschuur marketing Dieke van der Spek i.s.m. Theater Utrecht boekingen Alles voor de Kunsten foto Rui Reis Maia  producent Black Sheep Can Fly in coproductie met Theater Utrecht

Over Saman Amini

Saman Amini (1989) werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op 11-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Het grote publiek maakte met Amini kennis in Nobody Home (2015, regie Daria Bukvić). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat At The Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat At The Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

Voor de theaters

Download hier het materiaal van deze voorstelling.
Contactpersoon publiciteit is Dieke van der Spek (info @ludieke.nl)

Agenda

Black Sheep can Fly

  • Datum
  • Plaats
  • Podium
  • Land
  • 10/12/20
  • Nijmegen
  • LUX
  • Netherlands

Recente berichten

"
"
"
"