Onvoorspelbaar Verleden

Black Sheep Can Fly in coproductie met Theater Utrecht

Een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

Na de succesvolle voorstellingen A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden komt theatermaker Saman Amini nu met de tragikomische muzikale show Onvoorspelbaar Verleden. Een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

Wij groeien op in een prestatiegerichte samenleving. Van jongs af aan, al bij onze eerste stappen in een schoolgebouw, leren we dat we vóóruit moeten. Maar wie leert ons hoe we moeten liefhebben en liefde kunnen ontvangen? En hoe om te gaan met gevoelens van machteloosheid, wrok of woede? Ook Saman Amini liep hier tegenaan en vorig jaar besloot hij dit te doorbreken door in therapie te gaan. Om op zoek te gaan naar de oorzaken van zijn gevoelens in plaats van de symptomen te bestrijden. Toen hij hierover durfde te vertellen aan zijn omgeving, bleek er vooral veel herkenning te zijn. Dit inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Zoals altijd weet Amini humor constant af te wisselen met scherpe inzichten. Zijn kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend.

Saman Amini: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan. Verbinding met onze families, vrienden en de samenleving waarin wij leven.”

Credits

Concept en muziek Saman Amini Tekst Saman Amini i.s.m Arie de Mol Tekstuele bijdrage Vincent van der Valk Spel Saman Amini en Arie de Mol Coach  Thibaud Delpeut Muzikaal leider, muziek, basgitaar Martin Verheesen Drums Jelle Huiberts Elektronische arrangementen Ruie Reis Maia Dramaturgie Nima Mohaghegh Scenografie, licht Alaa Minawi Ontwerp animaties Tom Jager Animaties en visuele effecten Huig van den Hoofdakker Techniek geluid Oscar Cheizoo Techniek licht, AV Mike van de Sande Zakelijke leiding Christine de Jager Productie Esmee Verschuur Marketing: Dieke van der Spek i.s.m. Theater Utrecht Boekingen Alles voor de Kunsten Foto Ruie Reis Maia Grafische vormgeving Tom Jager Producent Black Sheep Can Fly in coproductie met Theater Utrecht

Biografie

Saman Amini (1989) werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op 11-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Het grote publiek maakte met Amini kennis in Nobody Home (2015, regie Daria Bukvic). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A seat at the table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat At The Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

Recente berichten

"
"
"
"