Othello.
Het Nationale Theater | Daria Bukvić

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvić’ versie staat discriminatie centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.

Othello

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun. Ensemblelid Werner Kolf, eerder te zien in De gouden draak (regie Casper Vandeputte) en RACE (regie Eric de Vroedt), speelt de ‘Othello, de Moor’.

Daria Bukvić heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde Daria Bukvić Jihad, een jongerenvoorstelling gericht op het bespreekbaar maken van radicalisering onder scholieren. Bukvić is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.

foto © Robin de Puy
Datum Plaats Locatie
Speellijst: Othello
di 30 januari 2018 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15.
wo 31 januari 2018 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15.
do 1 februari 2018 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15.
za 3 februari 2018 Den Haag Het Nationale Theater
Tijd: 20:15. Première
di 6 februari 2018 Zoetermeer Stadstheater
Tijd: 20:15.
Klik om de hele speellijst te zien.

tekst William Shakespeare
vertaling Esther Duysker
regie Daria Bukvić
met Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Joris Smit