Over de bergen | Alles voor de Kunsten| Annemarie Prins | Mart van Berckel i.s.m. Bellevue Lunchtheater

 

Een zeer oude vrouw staat op de Himalaya. Is het echt de Himalaya, of is het in haar hoofd? Ze is verdwaald. Ze probeert zich, al pratend, een weg te banen door het landschap. Op de tast, zoekend naar woorden, beelden, herinneringen. Een existentieel gevoel van verdwaald zijn, zoeken naar houvast, in God, liefde, herinneringen en leverworst.

Terugkijkend naar het verleden zoekt ze haar weg naar de toekomst. Ze is verdwaald. Het geeft niks: ze houdt van lopen. Ze weet dat ze dwaalt, ze weet dat er een einde nadert, ze weet dat haar ‘geheugenpaleis’ afbrokkelt, maar haar optimisme, haar humor en haar grenzeloze vertrouwen houden haar op de been.

“The end is in the beginning and yet you go on”
Samuel Beckett

De voorstelling Over de bergen zingt de lof van het ongewisse. Van het angstaanjagende, vreugdevolle, duizelingwekkende verdwalen. Een uitnodiging aan de toeschouwer om zich mee te laten voeren op een reis langs grillige wegen, inefficiënt en onvoorspelbaar. Er is geen gps. Het is zeer de vraag of er een bestemming is.

CREDITS
concept en spel Annemarie Prins concept en regie Mart van Berckel vormgeving Vera Selhorst geluidsontwerp Mauro Casarini dramaturgie Sophie Kassies tekst Neele Carvalho

SPEELPERIODE
Januari tot en met mei 2024.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.