Feikes Huis

Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel. Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de gedateerde schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken.

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) is de eerste voorstelling die Servaes Nelissen en Ilse Warringa samen maken bij Feikes Huis.

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)
Foto © Saris & den Engelsman
 • Feikes Huis

  Feikes Huis is een productiekern voor objecttheater, een vorm die ook wordt aangeduid als beeldend theater. Onder artistieke leiding van Pol Eggermont werkt Feikes Huis samen met verschillende makers die afkomstig zijn uit toneel, mime, dans, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. De beeldende, vaak tekstloze producties van Feikes Huis zijn (ook) geschikt voor een anderstalig publiek en om in het buitenland gespeeld te worden.

  Feikes Huis begon in 2009 als productiehuis. Vanaf 2013 maken ze jaarlijks één avondvullende voorstelling voor de kleine zaal en één korte productie of act, gericht op het festivalcircuit.

 • Speellijst

  Tournee aanstaande of afgerond.


  Bekijk de hele speellijst

  No shows in the archive yet.

 • Teaser

 • Pers

  Theaterkrant*****
  “Onder de verrukkelijke titel ‘Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)’, uitgebracht bij Feikes Huis, combineren Nelissen en Warringa hun talenten: die van poppenspeler én comédienne, die van mimespeler én van cabaretière. Het resultaat is onweerstaanbaar. (…) Liefde voor schoenen krijgt een zeldzame en absurde vertolking door de beide spelers die met veelzijdig spel en treffende expressie in elke scène, hoe verrassend de snelle wendingen ook zijn, telkens het verhaal boeiend weten te houden.

  Volkskrant****
  “Een hilarische vondst, door acteurs Servaes Nelissen en Ilse Warringa omgezet in even geestige als veelzeggende scènes. Met hun handpoppen spelen ze hun imaginaire liefdesperikelen vrolijk absurdistisch uit.”

  Scènes****
  “Acteur en poppenspeler Servaes Nelissen werkt voor het eerst samen met actrice Ilse Warringa. En dat pakt fantastisch uit. (…) Haar mimische kwaliteiten zijn ijzersterk wat vooral prachtig tot uiting komt in een hilarische stomme film scène. (…) absurde humor waarin beweging, zang en dans gecombineerd worden met verfijnd poppenspel. Het maakt ‘Popje hou je muil’ tot een heerlijke, vaak ook schunnige voorstelling waar je onbekommerd om kunt lachen.”

  Haarlems Dagblad
  “Vrolijke (…) komedie vol verrassende wendingen. (…) Sterk fysiek spel, hoog tempo en hilarische momenten.”

 • Credits

  Concept en spel: Servaes Nelissen en Ilse Warringa Dramaturgie/eindregie: Marijn van der Jagt Productie: Feikes Huis Verkoop: Alles voor de Kunsten

  Voor alle publiciteit en het publiciteitsmateriaal kunt u terecht bij Feikes Huis/Alles voor de Kunsten: