Servaes Nelissen & Feikes Huis

In Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) werkt Servaes voor het eerst samen met Ilse Warringa. Het huwelijk van Ferry (Servaes) en Meta (Ilse) zit in een flinke dip en ook hun Schoenenhuis Fermeta kan een frisse wind gebruiken. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Zal dit de weg openen naar een nieuw begin? Een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden!

Publiciteitstekst
Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel. Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de gedateerde schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.
Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken.

Feikes huis- Popje hou je muil
 • Bio's

  Over Servaes Nelissen
  Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime.
  Naast zijn eigen voorstellingen als Mijn vader was poppenspeler, De Broekophouder, Dollywood, Happy Garden, Ideale omstandigheden en Herberts Aquarium speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West, Toneelschuur-producties en Toneelgroep Oostpool. Voor zijn rol in Lang zal die wezen van Toneelschap Beumer & Drost ontving Nelissen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie.

  Over Ilse Warringa
  Ilse Warringa is actrice, zangeres en cabaretière. Ze speelt bij diverse (jeugd)theatergezelschappen en is mede-oprichter (met Marije Gubbels, Lies Visschedijk en Rop Verheijen) van de muziektheatergroep tgBloodyMary, die zich richt op zelfgeschreven komedies. Sinds 2010 vormt zij een cabaretduo met Niek Barendsen, met wie ze de voorstellingen Nest, Tafel en Bed en Paren maakte. Op televisie speelt Ilse vooral komische rollen in series als Het Klokhuis, Toren C, Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de IJzeren Eeuw en Het Geheim van Eyck. Haar stem is veelvuldig te horen in tekenfilms, documentaires en luisterboeken.

 • Credits

  Concept en spel: Servaes Nelissen en Ilse Warringa
  Dramaturgie/eindregie: Marijn van der Jagt
  Productie: Feikes Huis

  Publiciteit: Cat van der Voort