POW WOW |

 

Theatergroep MINOUX toert door Nederland en Brabant met een nieuw theaterconcept: een POW WOW. Deze POW WOW van MINOUX wordt een feestelijke vergadering met dans en muziek, waarbij het publiek actief meebeweegt en vergadert over de vraag: hoe zorgen we voor onze ouders, ouderen en voor elkaar? En: Kunnen we iets leren uit andere culturen die in Nederland vertegenwoordigd zijn?

‘Hoe zorg ik voor moeder?’, is de vraag waar Minou Bosua dit project mee start. Zal ze haar ouder wordende moeder in huis nemen? Moet ze zoveel mogelijk hulpmiddelen bij moeder in huis installeren zodat ze niet valt, verdwaalt of eenzaam hoeft te zijn? Omdat veel meer mensen worstelen met deze dilemma’s gaat zij op zoek naar antwoorden. Om haar vragen te beantwoorden, ging en gaat ze met moeders en dochters van verschillende achtergronden in gesprek.

Een feestelijke bijeenkomst voor iedereen, en in het bijzonder moeders en dochters en medewerkers van sociaal maatschappelijke instellingen in de speelsteden. Deze worden actief door MINOUX bij de vergadering betrokken. Het publiek maakt deel uit van een vrolijke en ontroerende mix van conference van cabaretier en theatermaker Minou Bosua, verhalen van vrouwen uit andere culturen, samen dansen en het daadwerkelijk vergaderen rond de tafel.

In MINOUX’s POW WOW worden zorgen gedeeld en oplossingen bedacht. De vergadering leidt tot verfrissende perspectieven, onverwachte mogelijkheden en een nieuwe kijk op je persoonlijke inzet voor de samenleving. Een Pow Wow is van oorsprong een feestelijke ceremonie, waarbij indianen bijeenkomen om te dansen en zingen en om muziek te maken. Het doel is om de traditie te bewaren voor volgende generaties. Minou Bosua is een ‘Indiaan’. Wie een eerdere voorstelling van haar zag weet dat dit een terugkerend thema is.

De Pow Wow speelt zich af in een open ruimte, waarin het publiek (deels) aan vergadertafels plaatsneemt. Centraal in het toneelbeeld staat een oermoeder: een grote pop ontworpen door Bas Kosters. Deze moeder draagt een mantel met grote zakken die aan het einde van de vergadering worden gevuld met nieuwe inzichten. De bijeenkomst begint met een dans; met alle aanwezigen. Samen dansen of zingen brengt verbindingen tot stand die voorbij gaan aan taal.

CREDITS
Van en met Minou Bosua plus vrouwen uit verschillende culturen vormgeving Bas Kosters.

SPEELPERIODE
februari t/m april 2023.