POW WOW | MINOUX

 

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit mee te praten en dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen.

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal wat vinden onze ouders daar eigenlijk van? Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.
Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op. Een wildehorde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.

POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar – geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika – een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek.

IN DE PERS
“POW WOW gaat van hard naar zacht, geruststellend naar verontrustend, bitter naar zoet, vrolijk naar droef. Ondanks de zwaarte slaagt de energieke en openhartige Bosua erin om het zowel grappig en luchtig als ontroerend te houden.” Brabants Dagblad

“Het is absoluut een voorstelling die iedereen aan zal spreken door de aanstekelijke energie, de humor en door de vermenging van persoonlijke verhalen met de grote thema’s van het leven: geboorte, ouderdom, verval, sterven.” Theaterkrant

“Soms kun je niet alles uitspreken en oplossen. Het enige wat er dan op zit, is je voegen in de dans van het leven. Als je elkaars handen maar blijft vasthouden.”
De Groene Amsterdammer, 2019 Over Moeder mag niet dood.

CREDITS
Artistiek team MINOUX Minou Bosua, Mijke de Jong, Ireen Kurvers, Bas Kosters.
De Bende van Alzheimer: Nienke, Theo, Marianne, Henny, Therese, Magda, Joan, Anny, Henk, Els, Marie-Louise, Carla, Quinie, Rita, Wil, Stella, Parwin, Sjef, Loes, Melita, Sevim e.v.a. Beeld Bas Kosters, fotografie Karin Jonkers. In Amsterdam wordt o.a. samengewerkt met Het Odensehuis en Wijknetwerken Amsterdam.

SPEELPERIODE
september 2022 t/m januari 2023

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.
Voor PR-zaken: publiciteit [at] minoux [dot] nl