Rock me baby | Servaes Nelissen | Feikes Huis

 

Tragikomische rockumentary over Nederpopgroep The Promise met live muziek, live projecties en live poppenspel.
Na de succesvolle productie Popje, hou je muil (2016) en Beefteefjes (2019, genomineerd voor de VSCD Mimeprijs) komt Servaes Nelissen terug in het theater. Rock me Baby, van en met theatergrootheden Servaes Nelissen, René van ’t Hof, Kees van der Vooren en Vincent van Warmerdam stond gepland voor seizoen 19/20, maar na drie succesvolle try-outs in maart 2020 is de rest van de tournee uitgesteld naar seizoen 21/22.

Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun ‘back and forward tour’ sluit de groep zich op in de studio. Door oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken dreigt er al snel een crisis. Hoe goed zijn hun oude nummers eigenlijk? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag? Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, wordt gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Als de mannen met maskers moeten gaan optreden, begint de weerstand tegen haar aardig toe te nemen.

CREDITS
gemaakt en gespeeld door Servaes Nelissen, Kees van der Vooren, Vincent van Warmerdam, Debbie Korper muziek Vincent van Warmerdam, Kees van der Vooren, Viktor Griffioen tekst en vormgeving Servaes Nelissen eindregie Marijn v/d Jagt dramaturgie Pol Eggermont productie Feikes Huis

SPEELPERIODE
Vanaf medio maart 2022, de aangepaste speellijst volgt in januari.

VOOR DE THEATERS
Download HIER het materiaal van deze voorstelling.

Rock Me Baby – Teaser (2020) | Feikes Huis en Servaes Nelissen from Feikes Huis on Vimeo.