Rutger Kroon.

Rutger Kroon (1969) is acteur, schrijver en web developer. Hij studeerde in 1997 af als acteur aan de Arnhemse Toneelschool.

De Rookmonologen e.a.

Vanaf 2000 werkte hij als acteur en schrijver bij Toneelgezelschap Monk. Van 2009 tot 2012 deed hij de artistieke leiding, onder de projectnaam SoyBomb.

Verder was hij te zien in voorstellingen van oa. Jakop Ahlbom, Kas & de Wolf en Dood Paard en heeft hij geschreven voor oa. Nachtgasten, Soybomb, MGA en Generale Oost.

De Rookmonologen is zijn nieuwste voorstelling onder eigen naam.

Fotografie © Sanne Peper.

Dit seizoen is hij te zien in de voorstelling Goeroe van Boy Jonkergouw en diverse televisieseries (Spangas, Flikken Maastricht, A’dam E.V.A., Vechtershart). Voor Yorick Zwart/De Stokerij schrijft hij een tekst over Sebrenica. Verder ontwerpt en bouwt hij websites.

Fotografie © Sanne Peper.

Pers

Geen artikelen op dit moment.

In 2009 startte Kroon SoyBomb, een project over trash en tegencultuur. Tot en met 2012 werden onder die naam vier producties gemaakt: Poskantoor, Noord, Gokhal Europa en De Conformisten.  Hij schreef en regisseerde daarnaast Grote K/ Kerst met John, Stef en Wim: een voorstelling voor wat oudere acteurs, met Dik Boutkan, Cas Enklaar en Jack Vecht. Daarnaast schreef hij voor MGA/Jilesen en Jagdewsing The Importance of Being Wilde en Oh My God! en voor Nachtgasten de tekst De Activist.

rutgerkroon.nl